Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Дупница с проект за "Подобряване на материалната база в Домашен социален патронаж и Диетично столово хранене
  Категория: Коментари     15:06 - 18/March/2022

Община Дупница спечели финансиране за проект "Подобряване на материалната база в Домашен социален патронаж и Диетично столово хранене - гр. Дупница" пред фонд „Социална закрила“, съобщи за „Кубер прес“, Христо Апостолов пресаташе на оbщина Дупница.
Стойността на проекта е 56 941,37лв., от които 6 963,93лв., съгласно изискванията на програмата и с решение на ОбС, са собствено съфинансиране. Останалата част от средствата са безвъзмездна финансова помощ от фонд „Социална закрила“. Договорът за финансиране бе подписан от кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев и в момента тече процесът на избор на изпълнител на СМР, като срокът за изпълнение е 4 месеца.
Проектът е подготвен от общинска администрация и цели подобряване на материалната база на социалната услуга, която осигурява грижи за най-уязвимите граждани - общо 260 потребители, възрастни хора, самотно живеещи, хора с увреждания, военно инвалиди и ветерани от войната.
Настоящето проектно предложение идва в отговор на нуждата от подобряване на материалната база и социалната инфраструктура, тъй като помещенията не са ремонтирани повече от 10 години. Чрез него ще се постигне по-висока степен на ефективност на работния процес и спазване на санитарно-хигиенните изисквания и норми. От друга страна ще се осигури по-благоприятна работна среда и повишаване на мотивацията на обслужващия персонал, което същевременно е предпоставка за подобряване качеството на предлаганата услуга и задоволяване в по-голяма степен потребностите и очакванията на крайните получатели.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама