Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Кюстендил образованиe и пандемия сред темите пред депутатът от ГЕРБ – СДС Христо Терзийски
  Категория: Политика     19:38 - 17/January/2022

Пред народния представител собственици на фирми от Кюстендил и Дупница, както и битови потребители, се оплакаха от високите сметки за ток и газ.

Образованието в условията на пандемия бе една от темите, поставени на вниманието на народния представител от ГЕРБ – СДС Христо Терзийски по време на днешната му приемна в град Кюстендил, съобщиха за „Кубер прес“, от ПП ГЕРБ Кюстендил.
„Група родители са направили постъпки още в предното Народно събрание да бъдат приети изменения в Закона за образованието. Идеята на родителите е и в извън условията на пандемия децата да могат да се обучават онлайн“, обясни Терзийски.
Родителите са представили аргументи в подкрепа на това предложение, като един от най-сериозните е: ако едно дете, което живее в град Кюстендил, бъде прието и класирано след 8-ми клас в град София, но неговите родители нямат финансови възможности да издържат детето на квартира и с всички останали разходи, то да може да бъде обучавано онлайн там, където е прието. Христо Терзийски обясни, че е поел ангажимент да говори със зам.-председателя на Комисията по образование, бившия ресорен министър Красимир Вълчев от ПГ на ГЕРБ – СДС.
„Ще го запозная с това предложение, което се надявам да бъде обсъдено в ресорната комисия, и ще върна отговор на родителите, които ме потърсиха за съдействие“, обясни Терзийски.
Другият поставен казус по време на приемната на депутата бе работата на Автомобилната администрация с тежкотоварните превози и движението между съседни страни, по-конкретно преминаването между българо-македонската граница. „За решаването на този казус ще поставя въпроса пред компетентната институция“, пое ангажимент Христо Терзийски.
Пред народния представител собственици на фирми от Кюстендил и Дупница, както и битови потребители, се оплакаха от високите сметки за ток и газ.
„По отношение на цените на енергоносителите за небитови потребители, бизнес, Общини, училища, болнични заведения, мнозинството в парламента миналия четвъртък отхвърли нашето предложение за финансови компенсации, които са до 70% за небитови потребители. Това решение беше предложено от нашите експерти в парламентарната група на ГЕРБ – СДС Делян Добрев, Жечо Станев и Теменужка Петкова, които са едни от най-добрите експерти в сферата на енергетиката. Ние, от управляващото мнозинство, не видяхме аргументи против, въпреки това решението беше отхвърлено и не се прие. Очакваме да видим какви решение ще предложат управляващите и на кой етап. Дейността си вече спират предприятия, затварят заведения и обекти“, коментира Терзийски.
По време на приемните си дни в Кюстендил и Дупница Терзийски се срещна и с част от общинските съветници от ГЕРБ – СДС в двете общини, които обсъдиха с него актуални местни теми.
„Приоритетите за Кюстендилска област не са се променили в рамките на кампаниите, които проведохме през изминалата година“, обясни още народният представител от ГЕРБ – СДС.
Като приоритети в работата си Терзийски посочи икономическото развитие на региона, реализирането на важни инфраструктурни проекти, развитието на туризма и влизането на инвеститори, в това число и на такива, свързани със зелената икономика.
През следващата седмица Христо Терзийски продължава с изнесените приемни и в други общини от Кюстендилска област.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Къде предпочитате да прекарте отпуската през лятото?


На море
На планина
На екскурзия
У дома
С проиятели

Реклама