Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Сдружение по туризъм Кюстендил с писмо -питане за зеления сертификат до министърът на МТСП
  Категория: Коментари     8:35 - 31/October/2021

Във връзка с твърдение на Министъра на труда и социалната политика в предаване по НТВ, изпратихме запитване до Министерство на труда и социалната политика и Министерство на здравеопазването за потвърждение.Както винаги сме правили,информираме обществото чрез медиите, това се казва в прессъобщение до медиите от Сдружение по туризъм Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес“.

Публикуваме писмото:
ДО
МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО
ДО
МИНИСТЪР НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
ОТ
СДРУЖЕНИЕ ПО ТУРИЗЪМ КЮСТЕНДИЛ

П И С М О

Относно:твърдение на министър Гълъб Донев

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

На 29.10.2021г, в интервю по Нова Телевизия, в предаването „Здравей България“, социалният министър Г-н Гълъб Донев информира,че изискването за притежаване на т.нар.“зелен сертификат“ е въведено и за служителите „на гише“ за всички административни звена.Разбираме, че това важи за държавна и общинска администрация, агенции и ведомства и е наложено със Заповед ХРД-01-856/19.10.2021г на Министъра на здравеопазването.
Моля, да потвърдите истинността на това твърдение и отговаря ли то на действителната ситуация.С кой нормативен документ е въведено задължението и кой е органът, упражняващ контрол за изпълнението му? Имат ли право гражданите да изискват доказателство, че ги обслужват служители със „зелен сертификат“¬? Какъв процент служители от съответното ведомство е зает „на гише“ и представлява ли той 100% от персонала в съответния обект, каквото изискване е въведено за бизнесите, попадащи в обхвата на Заповед ХРД-01-856/19.10.2021г¬?
С уважение:
СДРУЖЕНИЕ ПО ТУРИЗЪМ КЮСТЕНДИЛ

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама