Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Директорът на „Сребърна пафта-2021“ Валентин Кенов: Целта на фестивала е колкото се може повече колективи да идват в Кюстендил
  Категория: Общество     14:13 - 23/July/2021


Участниците във фестивала по програма във втория ден по програма са се срещнали с кмета Петър Паунов и са имали посещения в галерията и музея, възможност да се запознаят с културно-историческата история на Кюстендил.
Въпреки Ковид пандемията за участие в 17 Международен фолклорен фестивал „Сребърна пафта -2021“ в Кюстендил дойдоха представители на държави които за първи път се включват като Уругвай, Тайланд, Португалия,Филипините, това каза пред „Кубер прес“, Валентин Кенов директор на Международния фолклорен фестивал „Сребърна пафта-2021“ -Кюстендил.
“Целта на фестивала е Целта на фестивала е колкото се може повече колективи от различни държави да идват в Кюстендил, интересът е не само от страна на участниците но и от кюстендилци. Без организация не се случва нищо, имам съдействие и от колеги, от община Кюстендил в лицето на кметът Петър Паунов , от председателя на ОБС Кюстендил Иван Андонов. Общо взето организацията коства много време, енергия .Важно е да се популяризира кюстендилския фолклор в страната и в чужбина. Сребърна пафта защото има много пафти но като кюстендилската кръстачка няма никъде в страната.50 години работя в сферата на фолклора и досега нямаше фестивал с такова име.“ Подчерта Валентин Кенов.
По думите му участниците във фестивала по програма във втория ден по програма са се срещнали с кмета Петър Паунов и са имали посещения в галерията и музея, възможност да се запознаят с културно-историческата история на Кюстендил.
Във фестивала има фолклорни състави от Сърбия, Мексико, Украйна общо от седем държави, както и 11 състави от страната.
snimki-Стефан Христов -

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Къде предпочитате да прекарте отпуската през лятото?


На море
На планина
На екскурзия
У дома
С проиятели

Реклама