Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Окръжен съд Кюстендил даде ход на делото за убийство в кв. Герена с подсъдим 49 годишен мъж
  Категория: Правосъдие     13:41 - 23/July/2021

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова насрочи делото за убийството на Христо Смиленски от Кюстендил за разглеждане по общия ред, след проведено разпоредително заседание, съобщи за „Кубер прес“, Влади Владимиров пресаташе на Окръжен съд Кюстендил.
Подсъдим е 49- годишният Георги Стойчков Според внесеният от Окръжна прокуратура Обвинителен акт, той е обвиняем в това, че на 10.11.2019 година, около 00,20 ч., на ул. „Пролет“, срещу блок 160 в кв. „Герена“ в Кюстендил е умишлено умъртвил Х. С. – престъпление по чл. 115 от НК.
Съдът конституира като граждански ищец братът на пострадалия, който предяви иск за претърпените неимуществени вреди, в размер на 200 000 лв.
По искане на защитата на подсъдимия, съдът постанови делото да се гледа при закрити врата, доколкото има факти за личния живот на семейството на подсъдимия, които не следва да стават обществено достояние.
В днешното разпоредително заседание, съдът потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „Парична гаранция“, като за запазването и пледираха всички страни в процеса.
Съдът насрочи делото за разглеждане по общия ред на 20.09.2021 година, за която дата ще бъдат призовани свидетелите и вещите лица, съгласно Обвинителния акт.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Къде предпочитате да прекарте отпуската през лятото?


На море
На планина
На екскурзия
У дома
С проиятели

Реклама