Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В община Кюстендил имен ден на св.Ана отбелязват 900 жени
  Категория: Коментари     10:24 - 9/December/2020

Днес 9 декември Българската православната църква днес св. Анна и деня, в който тя зачева Богородица, справка на община Кюстендил сочи-че на територията на общината имен ден празнуват 900 жени, съобщи за „Кубер прес“, Ивона Велинова-Главен специалист "Връзки с обществеността"-Отдел "Протокол и връзки с обществеността"-Община Кюстендил.
Най много 269 дами са кръстени с името Анелия в общината от тях 218 в Кюстендил, Ана-150, Анна -113,Яна-104.Днес отбелязват св. Ана и носещите имената: Анита, Анета, Анабел.
Св. Анна е смятана за закрилница на семейството и майчинството, на девиците и вдовиците. Според Протоевангелието на Яков праведните Йоаким и Анна дълго време нямали деца. Желанието и молитвите им към Бога били толкова искрени, че той се смилил над тях и изпълнил молбата им. Един ден, докато Анна работела в градината, при нея се явил ангел и казал: "Анно, твоята молитва е чута. Твоите вопли преминаха облаците. Твоите сълзи капнаха пред Господа. Ти ще родиш благословена дъщеря, заради която ще бъдат благословени всички земни родове. Чрез нея ще бъде дадено спасение на целия свят. Ще я наречеш Мария". След девет месеца - на 8 септември, се родила бъдещата майка на Исус. Родителите й обещали да я предадат в служба на Бога и на 3-годишна възраст Мария била отведена в Йерусалимския храм.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама