Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Нови 94 положителни проби с коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област
  Категория: Коментари     15:48 - 7/December/2020

Нови 94 положителни проби с коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област през изминалите 48 часа, съобщават от Областния кризисен щаб,съобщи за „Кубер прес“, Десислава Айдарова пресаташе на ЖО Кюстендил.
Взетите и изпратени за изследване проби през двата почивни дни са общо 113, като резултати от тях стават ясни до 48 часа.
В община Кюстендил новозаразените с Ковид-19 лица са 55, в Дупница – 27, в Сапарева баня – 6, по два нови случая има в общините Кочериново и Невестино, по един новозаразен с инфекцията в Бобов дол и Трекляно.
Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 28 лица. От тях 12 са на кислород и в по-тежко състояние.
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница са хоспитализирани 37 души. Повече от половината от тях са в тежко състояние.
Към този час 74 лица са настанени за лечение в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил. Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.
Четирима души, с положителни тестове за коронавирусна инфекция, са починали през изминалото денонощие – мъж на 78 г. и жена на 77 г. от община Дупница, 53-годишен мъж и 70-годишна жена от община Кюстендил. Трима от тях са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама