Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
  Категория: Коментари     16:16 - 22/October/2020Председателя на районната организация на БЛС Кюстендил, Д-р Румен Алексов: При носенето на маски на открито, опасността от заразяване на улицата или в парка липсва, заразяване може да има в закрити помещение при осъществени близки, физическа контакти.

Председателя на районната организация на БЛС Кюстендил, Д-р Румен Алексов потвърди-че количествата на противогрипните ваксини в аптеките в община Кюстендил са изчерпани, хората трудно ги намират, пациентите които сега биват ваксинирани са се снабдили преди около месец време, каза пред „Кубер прес“, председателя на районната организация на БЛС Кюстендил, Д-р Румен Алексов.
По отношение на Националната програма за профилактиката на грипните инфекции-добави той-за миналата година са били предвидени 10% от лицата над 65 години или общо 150 000 броя, сега са 15% -200 000 броя които отново ще трябва да се разпределят между общопрактикуващите лекари.
“Ако трябва да споделя моето мнение за опита от миналата година ,бяха ми отпуснати 30 броя противогрипни ваксини за около 500 човека, очевидно е -че тук няма никаква справедливост, още повече доставката на ваксините беше в края на месец ноември. При личните лекари в Кюстендил вече пристигат първите противогрипни ваксини от порядъка между 50 и 100 броя които отново ще се разпределят на 500 и повече пациенти, което ще е изключително трудно за нас.“ отбеляза председателя на районната организация на БЛС Кюстендил, Д-р Румен Алексов.
Във връзка с короновирусната инфекция той каза, че хората са изплашени и тези които досега никога не са се ваксинирали са проявили интерес към противогрипните ваксини, затова и ваксините светкавично са били изчерпани. По думите му противогрипните ваксини нямат нищо общо с короновирусната инфекция те пазят само срещу грипните вируси.
Председателя на районната организация на БЛС Кюстендил, Д-р Румен Алексов коментира носенето на маски на открито, подчертавайки-че опасност от заразяване на улицата или в парка липсва, заразяване може да има в закрити помещение при осъществени близки, физическа контакти.Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама