Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Стартира: Първи маратон Кюстендил-Национално-Балкански шампионат 2020
  Категория: Култура и спорт     19:59 - 12/September/2020

От 9 до 14,30 часа на 13 октомври затворени ще сапътни  участъци по които е предвиден маршрутът:Слокощица,Багренци, Гирчевци, Жабокрът, Ябълково, като и международния път Ябълково -Кюстендил.

Организаторите на Първи в Кюстендил Национален--Балкански шампионат по маратон 2020, община Кюстендил и Българската федерация по лека атлетика на брифинг,обявиха трасето, участниците и наградния фонд на спортния форум, предаде репортер на „Кубер прес“.
По- повод предстоящото откриване на 13 септември в Кюстендил международен спортен маратон, кметът на община Кюстендил Петър Паунов каза:
„Приятен и вълнуващ е момент, като този ,надявам се това да се превърне в традиция. Аз ще дам сърце и душа независимо в каква позиция ще бъда , за да споделям постиженията около мен ,какви прекрасни емоции те са ни донесли.Колко обичаме децата си и спорта, с надежда да развият този хъс и позитивните умения които дават спорта и леката атлетика.“.
Тони Бонев от БФЛА уточни, че трасето за маратонците е уникално в първите пет километра има тежки за преминаване баири, то е с дължина 21 км, с две обиколки през кюстендилската котловина.
“Успоредно с маратона провеждаме лагер за деца от страната под мотото „Да открием 100 таланта.“, с участието на по пет деца от 20 града. Лагерът е стимул за деца атлети, с които бяха проведени занимания на площада в Кюстендил. Освен маратона имаме и за цел на направим лекоотлетическата писта на стадион Осогово, за да може техническата база да стане още по-добра. „ отбеляза Тони Бонев.
В маратона ще участват 200 състезатели от които 150 в полумаратона и маратона,ще има участници от 10 страни. Наградния фонд е 20 000 лева за различните категории. Награждаванията ще са осем на брой.
На 13 септември в община Кюстендил заради провеждането на Национално-международния маратон ще има затворени пътни участъци във времето от 9 до 14,30 час. Затворени ще са участъци по които е предвиден маршрутът на маратоците -Слокощица, Багренци, Гирчевци, Жабокрът, Ябълково, като и международния път Ябълково -Кюстендил.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама