Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Полина Богданова, Християна Гогева и Василиа Петрова със стипендии от конкурсен фестивал „Пауталия -2020“
  Категория: Култура и спорт     14:03 - 27/July/2020

Музикалният форум се проведе на 25 юли 2020 г. в гр. Кюстендил. Организатори на събитието бяха Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на Министерство на културата на Република България и читалище „Пробуда 1961” и се проведе под патронажа на кмета на гр. Кюстендил - г-н Петър Паунов,съобщиха за „Кубер прeс“, от читалището в Кюстендил.
Конкурсът е включен в Културния календар на Министерство на културата и в Програмата за подпомагане на даровити деца в България.
Тази година взеха участие само индивидуални изпълнители по народно пеене в три възрастови групи - до седми клас; до единадесети клас; до 30 г.
Бяха присъдени три едногодишни стипендии на Полина Богданова - гр. София;
Християна Гогева и Василиа Петрова - гр. Кюстендил и три награди – целева финансова подкрепа на Емилиана Маркова и Ана-Мария Николова - гр. Кюстендил и Йоана Левчева - гр. Бобов дол.
Специалната награда на журито получиха Симона Петрова и Димана Крумова - гр. Кюстендил и Пламена Цветкова гр. София и Борислав Борисов гр. София.
В журито на конкурса бяха едни от най-утвърдените имена в областта на народната музика: доц. д-р Георги Петков, Олга Борисова, Димана Боянова, Цветелина Вельовска, Стойка Германова, Ралица Базайтова, Светла Цветкова, Адела Харалампиева и Слава Соколова.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама