Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кюстендилския художник Здравко Анев подготвя изложба „Братя и сестри Карамазови“
  Категория: Култура и спорт     20:48 - 7/August/2019

Около сто цветни интерпретации по произведения на модерния градски реализъм от средата на миналия век вече са готови за най-новото предизвикателство на Здравко Анев - провокативната му изложба „Братя и сестри Карамазови“,съобщи за „Кубер прес“, Виолета Атанасова председател на НЧ Асклепион-Кюстендил.
Той ще ги покаже към средата на август в своя дом редом с двайсетина маслени платна и с разни детайли от бита на всекидневието му, които ще останат по местата си по време на арт събитието. Изваждам теми и образи от архива на времето, задръстен от овехтели и ненужни на съвременния човек подробности, и им давам адекватен на днешната чувствителност живот, коментира известният със своята нестандартност художник.
Изкуството всъщност няма нужда от обяснения и всеки е свободен да го създава всеки път по свой начин и от своята гледна точка, защото то се затлачва от баналности, споделя авторът докато кове за картините си пирони по стените на стаята, която я има, я няма петнайсетина квадрата площ. Сега стана нещо като мода творбите да се измерват я в декари, я в километри, за да изглеждат и авторите им по-мащабни. А аз съм толкова, колкото съм, и тази стая ще ми е достатъчна да се покажа такъв, какъвто съм, казва художникът - не с толкова думи, но с този смисъл.
Бог, свобода, вяра, морал – това е, смисъла на което Достоевски търси и в най-мрачните дълбини на обществото и на човешката душа. И който кой ли е открил до днес.. .На изложбата, която ще просъществува точно час и половина, страници от „Братя Карамазови“ ще чете съпругата на художника Христина. А самият той като един зашеметен от нереалността пристрастен играч ще заложи в тази изложба всичко, което бушува сега в душата му, без страх къде ще спре рулетката. Защото на другия ден той отново ще я завърти върху листовете и платната.


Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама