Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Читалищни представители от община Кюстендил обсъдиха Празник на черешата 2019
  Категория: Култура и спорт     16:18 - 6/June/2019

В салона на Възрожденското училище се проведе работна среща на представители на читалищата на територията на община Кюстендил с експерти от общински отдел “Култура и духовно развитие”,предаде репортер на “Кубер прес”.
Тема на срещата беше предстоящия Празник на черешата -2019 който ще бъде проведен в периода 21/23 юни,по традиция читалищата се представят със свои щандове.За участие в Празник на черешата читалищата трябва да дадат заявка за участие.Тази година началото на черошивите дни в Кюстендил ще даде сдружение “Дебют” със спектакъла –атракция “Античността оживява на “Хисарлъка” представлението ще бъде на Късноантичната и средновековна крепост “Хисарлъка”.
На 22 юни в градинката пред общината се предвиждат: 10:00 – Изложба-базар на череши и черешови произведения-Изложение на занаятчии и производители-Арт-работилници за деца.11:00 ч. - Официално откриване на празника,Представяне на перспективни сортове череши -за страната и района от Институт по земеделие, Кюстендил:Конкурс за най-едра череша, най-атрактивно вешало, най-красив черешов щанд. В 12:00 ч. - Фолклорен празник „Черешчица род родила”. 20:00 ч - Празничен концерт на площад “Велбъжд”. На 23 юни :Изложба-базар на череши и черешови произведения.Изложение на занаятчии и производители-Арт-работилници за деца – редене на вешала и пана.10:30 ч.– Кулинарна надпревара „Череши в кухнята”- и кулинарни демонстрации-Състезателни игри с череши.
13:30 ч. – Обявяване на резултатите от кулинарна надпревара „Череши в кухнята”.
Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама