Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кмета Паунов откри обновената писта за лека атлетика в Кюстендил
  Категория: Култура и спорт     17:12 - 23/May/2019

С освещаване извършено от Архиерейският наместник отец Генади Генадиев  в присъствието на министърът на младежта и спорта Красен Кралев,кметът на община Кюстендил Петър Паунов откри обновената закрита писта за лека атлетика,която се намира на стадион Осогово, предаде репортер на “Кубер прес”.Двамата прерязаха лената.
„Вълнуващ момент за всеки един от нас, дългоочакван. Искрена благодарност към всички вас – треньори, състезатели, педагози,и всички които през дългите години през пек и студ останаха в сърцето на спорта на Кюстендил бяха това пламаче, което топлеше всички”, каза кметът Петър Паунов.
Той благодари за финансовата инжекция ,благодарение на която Кюстендил се сдоби с придобивката.
По думите на кмета министър Красен крале е единственият човек, когото нито болести, нито болки са го спрели да дойде в Кюстендил,като преди малко повече от 15 месеца в декемврийския студ дойде да види тази зала и пое ангажимента.
“За мен е удоволствие да бъда тук сред Вас. Щастлив съм, че с един от най-добрите български кметове Петър Паунов успяхме заедно да реализираме този проект за Царицата на спортовете. Аз знам, че той прави много за спорта в Кюстендил и когато дойдох да разговарям с него, за да изберем обект, от който децата на града ще имат голяма нужда, ние се спряхме на тази зала. Спомням си в какво състояние беше преди това и знам каква голяма нужда имате от съоръжението, за да може да се занимавате с любимия си спорт. Сега съм много доволен как е реализиран проектът и с нетърпение очаквам Вашите успехи”, заяви министър Кралев.
Ремонтът е на стойност 381 640 лв., като средствата за него са осигурени от Министерството на младежта и спорта.
В залата за лека атлетика са извършени демонтажни дейности, монтаж на газови инсталации, машини и съоръжения за осигуряване на микроклимата в спортните съоръжения и са поставени нови осветителни тела. Ремонтирани са стените, положена е нова настилка върху пистата и са разчертани коридорите за бягане.
На отриването присъстваха още председателят на Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова, областният управител Виктор Янев.


Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама