Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Успешни концерти от 10-ия фестивал „Майски музикални дни 2018” в Кюстендил
  Категория: Коментари     16:51 - 25/May/2018

След великолепното представяне на дуото Стойка Миланова – цигулка, Симеон Кирков – виола, като солисти на Камерен оркестър „Орфей” в Симфония концертанте от Моцарт, младият и талантлив представител на Виенската пианистична школа Симеон Гошев и невероятните музиканти от Квартет „София”, фестивалът навлиза в най-емоционалната и интригуваща заключителна част – оперен концерт и цигулков рецитал.
На 28 май в ХГ „Владимир Димитров – Майстора” Кюстендил от 19.00 часа, носителят на Националната награда „Марин Големинов” за 2017 г. световноизвестният оперен певец проф. Павел Герджиков ще представи на импровизирана сцена спектакъла „Вечната любов в операта”, с участието на едни от най-добрите оперни дарования у нас.
На 31 май отново в „Владимир Димитров – Майстора” Кюстендил от 19.00 часа на концертния подиум ще застанат солистът на Московската филхармония, осъществилият над 40 световни премиери, „съвременният Паганини” Павел Минев – цигулка и пианистката Вивиана Груданска, солирала на редица симфонични и камерни оркестри в Италия, Испания, Португалия.
„Да се докоснеш до цигулката на Паганини” е мотото на концерта, който Павел Минев и организаторите на фестивала посвещават на легендарния български цигулар проф. Емил Камиларов по повод 90-та годишнина от рождението му, единственият български цигулар, свирил два пъти с цигулката на Паганини.

Билети и абонаментни карти - в офиса на Музикално сдружение "Марин Големинов" ул. „Пауталия” 5, всеки делничен ден от 11 до 13 ч. и от 16 до 18 ч. Предварителни заявки и повече информация на тел. 0882293981.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама