Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Дават стипендии на млади спортисти от община Сапарева баня
  Категория: Култура и спорт     17:14 - 26/April/2018

По предложение на кмета Калин Гелев отпускат стипендии на млади спортисти от община Сапарева баня.

Финансово ще бъдат стимулирани младежи от община Сапарева баня с изявени спортни таланти и постигнати постижения в тази сфера,съобщи за “Кубер прес”, Десислава Айдарова пресаташе на община Сапарева баня.
Това бе решено единодушно на последната сесия на местния парламент в Сапарева баня. Гласуваната докладна записка от общинските съветници бе по предложение на кмета Калин Гелев и на председателя и треньор на СК „Паничище” – Райко Пенев.
Финансовата помощ ще бъде под формата на ежемесечна стипендия за четирима млади спортисти от курортната община. Това са: Петър Вълчев, Любомира Пехливанска, Николай Виячев и Ванеса Емилова. Те са състезатели в зимните спортове ски бягане и биатлон. Стипендията, която ще получават ежемесечно, е 200 лв. Тя ще им бъде отпускана до края на 2018 г. – за периода от месец май до месец декември включително. Условието да получават стипендията е да бъдат състезатели на СК „Паничище”, Сапарева баня. Средствата ще бъдат осигурени от преизпълнението на собствените приходи на Общината.
Градоначалникът на Сапарева баня обясни, че Българска Федерация по биатлон и Българска Федерация по ски бягане нямат възможност да стимулират младежите, затова има голяма опасност състезателите от малката планинска община да приключат спортната си кариера, поради факта, че са пълнолетни и не получават възнаграждение от никъде. „Всички знаем какви постижения и добри спортни резултати постигат децата. Представят достойно община Сапарева баня не само на национални, но и на международни състезания. На такива таланти трябва да помагаме и да ги поощряваме”, посочи кметът Гелев.


Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама