Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Много
  Категория: Коментари     9:59 - 28/September/2007

Не се страхувам, че някой ще се опитат да правят аналогия с тандема Петър Паунов-Христо Ковачки и Емил Велинов-Александър Тасев, право на всеки е да коментира каквото иска - това заяви специално за „ Кубер прес” независимия кандидат кмет на община Кюстендил, адвокат Емил Велинов. Лека му пръст на г-н Тасев, но освен на него съм бил адвокат и на други хора. Това, че сме били приятели с Тасев не означава, че съм се занимавал с политика по времето, когато той беше общински съветиник. Това е една от причините поради която досега не съм се занимавал с нищо.
Защитавал съм хора, които сега не са между живите, но не съм изразявал интересите им в общината. Бил съм защитник на клиенти в дела, които не са свързани с управлението на града, нито с разпределението на недвижимото имущество в Кюстнедил-поясни адвокат Велинов.
Казват "Вие сте адвокат на мутрите", да аз съм техен адвокат, дотолкова, доколкото съм ги защитавал по наказателни дела, не по граждански и административни свързани с приватизирането на предприятията в общината. Не знам кое провокира хората да казват, че съм адвокат на мутрите? Не съм наясно кой е мутра, защото в Кюстендил някои хора се опитват да свържат обикновените престъпници с мутри. Мога да кажа и кои други хора са ми били клиенти, но няма да го направя, защото ми се ще да видя какво още ще бъде казано по мой адрес. Засега няма да се занимавам с мръсни истории, но ако опонентите не го оценят ще кажа това което знам.
Някой хора искат да отъждествят всичките ми клиенти с мутри, такава тенденция върви. Бил съм адвокат на хора с голямо обществено положение, на бизнесмени. Много от опонентите имат мутренски връзки. Незнам какви са отношенията между Христо Ковачки и Петър Паунов, но демонстрирането на пари в предизборната кампания поражда въпроса откъде идват средствата? Аз съм абсолютно сигурен, че адвокат каквито и приходи да декларира и каквито и дела да гледа не би могъл да извади такива пари в предизборен период. Не визирам само Петър Паунов, визирам себе си и всички кандидат кметове и кандидат общински съветници, решили да се явят на вота през октомври, които също са адвокати. Но след като г-н Ненов постави въпроса за тези отношения официално пред медиите, вероятно има частица истина-поясни независимият кандидат кмет адвокат Велинов. Слуховете се раждат от частица истина.
Вече заявих, че няма да ползвам компромати въпреки, че вече първите такива срещу мен са налице. Ще водя позитивна кампания, но ако се появят нелицеприятни неща и те са факт, ще ги кажа защото не мога да лъжа. Компромати използват тези, които се страхуват, които не могат да направят друг избор на разумна и честна кампания. Хората винаги са били лесно маниполируеми, дано тази година те разберат, че мажоритарния избор е по-добър от партийния. Разчитам на личността, на мислещите хора, на младите които искат истинска промяна. Ако хората ме ценят и това, което съм направил за града и искат да направя нещо за тях в бъдеще, нека да гласуват за мен. Нямам намерение нито желание да плащам на някого за да спечеля вота, да стана кмет на подкупни избиратели. Явявам се на изборите с желанието да бъда добър кмет на Кюстендил и на хората, които живеят тук.Имам достатъчно богат житейски, административен и юридически опит и познания, които ми дават оснавания, че мога да го направя.
Издигането на омбусман в града е една от целите в придезборната ми кампания - каза още адвокат Велинов. Тази идея не я виждам в нито една друга програма. Убеден съм, че ще бъда един от тези, които ще се явят на балотажа, с опонент от лявото или дясното пространство. Безпартиен съм и ще управлявам общината като менинджър-допълни кандидат кмета Емил Велинов. Кандидатирам се за кмет, не за депутат, политиката се прави в НС и тя е нещо по-различно от това което се прави в кметството. Имам готов екип за работа. В новото управление на община Кюстендил един от зам.кметовете ще бъде ръководител на новосъздаден нов отдел „ Усвояване на еврофондове”. Работата на едно гише, което до сега не беше въведено ще бъде реализирана. Но сега работещите в общината нямат интерес от работата на едно гише. Ще бъда строг и справедлив кмет с по-твърда ръка.
Пропуските досега са, че ръководителите в общината са били партийни лидери или са изпълнявали политически поръчки. Когато един човек натрупа достатъчно икономически възможности, започва да се занимава с политика и обратното. Не искам да се занимавам с политика, а да управлявам община.
Всеки, който иска промяна да гласува за мен, когато гласуват избирателите нека добре преценят за кого да дадат своя глас. Но ако не се гласува, има риск отново да ни управляват представители на политически партии - заключи адвокат Емил Велинов.

Лидия Велинова

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама