Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Кюстендил се проведе вътрешен шахматен турнир за хора със зрителни увреждания
  Категория: Култура и спорт     18:15 - 9/February/2018

Кънка Витова ще се включи в обучение в Пловдив касаещо адаптиране и специализиране на спортове за хора с увреждания.Тя ще получи сертификат за работа с такива спортове.

В Кюстендил се проведе месечния, вътрешен, шахматен, турнир за хора със зрителни увреждания организиран от “Пауталия спорт-2005” ,участваха шест човека в системата всеки срещу всеки -30 минути,съобщи пред”Кубер прес”, Кънка Витова председател на “Пауталия спорт-2005”-Кюстендил.
.”Ежемесечно провеждаме турнири по шах между членове на “Пауталия спорт-2005” ,със цел класация на участниците ,най-добрите ще отидат да се състезават в държавното първенство по шахмат,по-този начин имаме готовност да изпращаме наши представители на други състезания от регионален и национален мащаб”,отбеляза Кънка Витова.
В периода 16/18 февруари тази година Кънка Витова ще се включи в обучение в Пловдив касаещо адаптиране и специализиране на спортове за хора с увреждания.Тя ще получи сертификат за работа с такива спортове.
Председателя на “Пауталия спорт-2005” поясни,че имат спечелен проект от министерството на спорта и младежта, по чиято линия 6 месеца ще се плаща на тренъор който два пъти седмично да води тренирoвките на местния спортен клуб.


Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама