Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кметът на Горна Гращица иска избираем кмет до 100 жители и делегирани бюджети за селата
  Категория: Коментари     15:41 - 12/December/2017

В Горна Гращица има общински земи в подножието на планината,не може да бъдат използвани за нищо няма как от тях да има каквото и да е приходи.Според кмета на селото ще се разчита на ТГС програмите и МИГ-а който е лъч светлина в тунела.

Кметът на село Горна Гращица,община Кюстендил Румен Чучков е от представителите на 72- те населени места в общината в Националното сдружението на кметовете и кметските наместници подкрепя общото искането за избираем кмет до 100 жители и делегирани бюджети за селата,това каза пред медии Румен Чучков кмет на село Горна Гращица,предаде репортер на “Кубер прес”.
По думите му в страната има села които разполагат с делегирани бюджети,на други както в община Кюстендил,Общинския съвет гласува определена сума,едва половината от нея стига до населеното място.
Той каза,още,че от Националното сдружението на кметовете и кметските наместници искат техните искания да бъдат облечени в законова форма, за което са апелирали в срещите с президента и парламентарните групи в НС.
”Сред исканията ни е това да може сами да кандидатстваме по евро-програми.Сега това е възможно само след партнъорство на общината.Условията за самостоятелно кандидатстваме на този етап са такива,че не отговаряме на тях.Очаквам вещо да се случи в национален мащаб,респективно за нашата община в която населените места са най-много 72.”обясни още Румен Чучков.
Наличието на големия брой села изисква повече финансов ресурс за поддръжка на пътища,даже и в села с по 1,2 ма жители.Той даде за пример община Свищов където селата са доволни,от средствата –получават пари от наеми на земи,които са много повече от тук.
В Горна Гращица има общински земи в подножието на планината,не може да бъдат използвани за нищо няма как от тях да има каквото и да е приходи.Според кмета на Горна Гращица ще се разчита на ТГС програмите и МИГ-а който е лъч светлина в тунела.
В селото няма проблем със сметището на пътя за Катрище, което е било с размери по-големи от това в Радловци.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама