Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Вицеевропейският шампион по кикбокс за младежи Доброслав Радев гостува на кмета на Дупница
  Категория: Култура и спорт     15:42 - 29/September/2017

Вицеевропейският шампион по кикбокс за младежи Доброслав Радев заедно със своят треньор Кирил Чакъров днес гостуваха на кмета на Дупница инж.Методи Чимев,съобщи за “Кубер прес”, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница.
Двамата споделиха впечатления от шампионата на Стария континент, домакин на който беше Македония. "Категорията на Добри бе с най-много състезатели - 17, като в нея бяха световни сили като Русия и Украйна. Бяхме подготвили отлично Добри и в крайна сметка стигна финала. Не искам да коментирам съдийство, казахме каквото имаше да казваме, за нас Добри си е европейски шампион", коментира Чакъров. "Конскуренцията бе жестока, но пък ако те е страх не ходиш. Бях сигурен, че ще взема медал, но макар сега да не успях да взема златото - другият път ще успея", категоричен бе 17-годишният боец. Той бе награден с икона на Св.Иван Рилски от кмета, който връчи плакет и на Чакъров. Младият състезател на националният отбор на България и дупнишкия "Патриот" изненада инж.Чимев като му подари шапка на любимият му футболен отбор "Ливърпул". Радев даде и първият си автограф, разписвайки козирката на шапката.
"Ето това е мъжкото. Да не се оплакваш от съдии, да не търсиш причини, че не си станал европейски шампион. Това е големият мъж, а Добри е вече пораснал като такъв. Следващата година те очаквам отново тук, с медал от Световното първенство", обърна се към Радев градоначалникът. Той обяви, че талантливият ни национал ще получава ежемесечно стипендия, както световният шампион по таекуондо за младежи Александър Джорджев.
"Освен Добри, имаме още няколко много добри деца в школата. Колеги от Варна и от други големи градове признават, че са очаровани от нашите състезатели. Не е тайна, че при нас изборът е малък, но пък качеството е много сериозно. Виждаме какво правят таекуондистите от Дупница, които са конкуренти с далеч по-големи клубове, които имат по-голям избор. Ние сме също малък клуб, но сред водещите в България. Истината е, че Дупница винаги е имал материал", каза още Чакъров. "Няма шанс да изкушат Добри да отиде в друг клуб. Той усеща подкрепата и на треньорите си, на семейството си, което е винаги до него, на кмета, който е помагал постоянно, на съотборниците, на хората по улиците, които го спират и поздравяват... Това е много важно, защото усещаш, че някой е зад теб", заключи треньорът.


Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама