Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
От утре в Кюстендил приемат заявления-декларации за енергийна помощ сезон 2017/2018
  Категория: Скандално     15:15 - 16/July/2017Досега социалните използваха еднакъв коефициент, с който намаляваха пенсиите на подалите документи за енергийна помощ. За новия отоплителен сезон, той ще е различен в зависимост от размера и датата, от която са отпуснати пенсиите.

От утре 17 юли до 31 октомври в Регионална дирекция Социално подпомагане- Кюстендил,започва приемът на заявления-декларации за отпускане на енергийна помощ за отоплителния сезон 2017/2018,има нови правила,каза пред “Кубер прес”,Светослава Макенджиева - директор на Регионална дирекция Социално подпомагане- Кюстендил.
Вече заявлението-декларация е ще се подава по настоящ, а не по постоянен адрес,целевата помощ за отопление с парно ще се дава в брой на хората, които имат право на нея. Досега на потребителите държавата превеждаше сумите директно на топлофикациите.
От новия отоплителен сезон всички хора, които имат право на енергийна помощ ще я получават лично. Тези, които ще използват твърдо гориво могат да избират на кой да бъдат преведени парите,това изрично трябва да е посочено в заявлението.
До сега социалните използваха еднакъв коефициент, с който намаляваха пенсиите на подалите документи за енергийна помощ. За новия отоплителен сезон, той ще е различен в зависимост от размера и датата, от която са отпуснати пенсиите.
“Редът, по който ще се приемат документите си остава същия,заявлението-декларация се подава от пълнолетен до регионалната дирекция „Социално подпомагане“. За справка се показват личните карти или паспорти на всички членове на семейството. В случаите, когато има липсващ или нередовен документ, пропуските трябва да се отстранят до две седмици.”,обобщи Макенджиева.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама