Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Петимата афганистанци заловени на ГКПП Гюешево сключиха в съда споразумение
  Категория: Коментари     17:09 - 14/June/2017На двама малолетни от подсъдимите съдия Николай Николов наложи наказание- обществено порицание.

Районният съд в Кюстендил одобри споразумението между обвинението в лицето на районен прокурор Крум Крумов и служебния защитник Илиян Хаджийски на петимата –афганистанци които бяха задържани на граничен пункт Гюешево в пристигнал за излизане от страната товарен автомобил, управляван от сръбски гражданин,предаде репортер на «Кубер прес».
По време на досъдебното производство на бежанците им беше повдигнато обвинение за незаконно преминаване на границата.Припомняме,че при физическата проверка в товарното помещение на камион граничните полицаи открха 5-мата чужденци без документи, по първоначална информация афганистанци.
Нелегалните мигранти, шофьорът, спътникът му и камионът са били задържани в РДГП – Кюстендил. Уведомена е веднага районната прокуратура. По описа на ГПП-Гюешево беше образуваано досъдебно производство по чл.280 от НК за каналджийство и бързо производство по чл. 279 от НК за опит за незаконно преминаване на границата.
Днес петимата задържани чужденци се признаха за виновни -за това че са преминали незаконно границата ,на която база съдия Николaй Николов им наложи присъда лишаване от свобода 3-месеца с изпитателен срок от три години,условната присъда влиза в сила веднага. На двама малолетни подсъдими –афганистанци единия на 14- другия на 15- години съдът наложи обществeно порицание.В началото на разпитът, на въпрос на съдия Николов дали се признават за виновни -само двама се признаха другите реплекираха:»Не знаехме,че е незаконно преминаването границата на България».
При уточнението,ако делото се гледа по общия ред ги грози затвор до пет години всички се признаха за виновни .Подсъдимите са в младежка възраст без майката , след делото те ще бъдат откарани в Център за бежанци от затвoрен тип в София , като майката Фатма с двaмата непълнолетни синове ще остане три месеца, другите двама бежанци до половин година може да пребивават в лагера.
По време на делото незаконно преминалите границата изразиха мнение,че не искат да остават в България, искат да заминат за Гeрмания.Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама