Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Наградиха победителите в конкурса- "Кюстендил – това е моят град"
  Категория: Национални     15:55 - 6/June/2017Награждаване на победителите в Общински конкурс за детско творчество "Кюстендил – това е моят град" - под патронажа на кмета на община Кюстендил Петър Паунов.

На 1 юни на тържествена церемония бяха наградени победителите в Общински конкурс за детско творчество "Кюстендил – това е моят град",съобщиха за “Кубер прес”,от ОДК Кюстендил.
Конкурсът се провежда за 14 поредна година и има за цел да стимулира развитието на детското въображение, фантазия и творчество. Той дава възможност за изява на творческата енергия на учениците в избрана от тях област, чрез която да изразят своите желания, надежди и мечти, свързани с детството и техния град – мястото, където живеят, играят, спортуват, творят и учат, с красивата природа на Кюстендил.
Награждаването се състоя на площад „Велбъжд“ - Арката. От участвалите 143 млади творци с 175 творби в направления "Литературно творчество", „Изобразително изкуство“, "Приложно изкуство" и "Фотография" бяха отличени 49-12 първи места, 12 втори, 10 трети и 15 поощрителни награди.
Бойко Малинов – директор на ОДК, поздрави талантливите деца, техните учители и родители. Гости на церемонията бяха Светослав Василев – Зам.кмет на Община Кюстендил, Нели Петкова – директор на дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт“, Асен Евтимов - старши експерт по изкуства и бит и технологии в РУО – Кюстендил, Ели Костадинова – старши експерт по БЕЛ в РУО – Кюстендил, Елка Тодорова – библиотекар в Детски отдел на РБ „Емануил Попдимитров” – гр. Кюстендил. Те наградиха победителите в четирите направления на конкурса.
Конкурсът е включен в Общинската програма за закрила на деца с изявени дарби и учениците класирани на призови места ще получат и еднократно финансово стимулиране – стипендия.
За доброто настроение на победителите и многобройната публика се погрижиха децата от театралната школа при ОДК с ръководител Ани Кръстева, трио китаристи към НЧ „Братство“ с ръководител Евгени Арсов, танцьорите от ДЮТА "Кюстендилче" при ОДК с художествен ръководител Рангел Маджарски и талантливата певица Катя Василева с музикален педагог Павел Чавдаров.Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама