Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
ОДМВР – Кюстендил, за 1 юни с полицейско присъствие в районите на детските тържества
  Категория: Национални     14:05 - 31/May/2017През ваканцията пътните полицаи ще извършват засилен превантивен контрол. Стриктно ще бъде следено за спазване на ограниченията на скоростта в населените места. Ще се извършват проверки за използването на предпазните колани и обезопасителните системи за превозване на деца, както и за недопускане на управление на автомобили от неправоспособни водачи, които често са непълнолетни.

Утре е Празникът на детето, от утре най-малките ученици излизат във ваканция, за да бъде непомрачен Празникът на детето от инциденти, ОДМВР – Кюстендил, ще осигури засилено полицейско присъствие в районите на детските тържества в Кюстендилска област,съобщиха за “Кубер прес”, от полицията в Кюстендил.
В знак на съпричастност към Международния ден за закрила на пътните полицаи призовават водачите на МПС през целия ден да се движат с включени фарове на къси светлини през целия ден.
Със цел предотвратяване на инциденти отдел „Пътна полиция“- ГД „Национална полиция“ отправя препоръки към децата – пешеходци, велосипедисти или пътници, както и към водачите на моторни превозни средства. През ваканцията пътните полицаи ще извършват засилен превантивен контрол. Стриктно ще бъде следено за спазване на ограниченията на скоростта в населените места. Ще се извършват проверки за използването на предпазните колани и обезопасителните системи за превозване на деца, както и за недопускане на управление на автомобили от неправоспособни водачи, които често са непълнолетни.
Практически препоръки за опазване живота и здравето на децата и юношите.Пешоходец ли си –винаги: се движи по тротоарите,използвай подлезите и надлезите,- се движи срещу колите и най-вляво по банкета, ако няма тротоар, пресичай на пешеходна пътека,преминавай на зелено,се оглеждай наляво и надясно; - пресичай улицата бързо,пресичай с група хора или с възрастен, ако си несигурен.
Велосипедист ли си ?
Винаги:се оглеждай и показвай с ръка дали тръгваш, завиваш, заобикаляш или спираш,карай колелото по тротоара, ако не си навършил 12 години,карай колелото най-вдясно на пътя, по посока на движението, ако си навършил 12 години,карай колело с изправни спирачки, светлини и звънец и оборудвано със светлоотразители,използвай светлоотразителна жилетка, когато е тъмно, когато няма добра видимост и ако си извън селото или града, не отделяй ръцете си на кормилото, а краката от педалите на колелото,карай колелото пред или зад приятеля си, не до него; - използвай велоалеята, ако има такава.
Пътник ли си-винаги:
Вози при правоспособен водач (който има свидетелство за управление на моторно превозно средство,се вози при трезвен водач,използвай обезопасителен колан/ защитна каска,създавай комфорт на шофьора. Не говори силно, не му пречи и не го разсейвай с поведението си,се вози на задната седалка, ако не си навършил 12 години, използвай детско столче или седалка,се качвай и слизай отдясно, от страната на тротоара,пази околната среда. Не изхвърляй нищо през прозореца.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама