Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Директорът на галерията в Кюстендил представя авторска изложба –скулптура в София
  Категория: Култура и спорт     16:26 - 30/March/2017Директорът на галерията в Кюстендил Валентин Господинов ще представи авторска изложба –скулптура в София, тя ще бъде открита на 5 април -сряда, 18:00 часа Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1,предаде репортер на “Кубер прес”.

Експозицията включва серия от абстрактни творби, които проследяват пластическите търсения на автора, датиращи още от студентските му години. Произведенията изключват изцяло изобразителността, като разчитат на въздействие върху емоционалните възприятия и чувствителността на зрителя. Техните пространствени решения развиват експериментално проблема за взаимоотношенията между обеми, равнини и форми, както и за поеманата, пропусканата или отразяваната от тях светлина. В представените работи са приложени и физични процеси, свързани с теорията на звуковата вълна и с физичните принципи при светлината, които са трансформирани в изразни средства на скулптурната композиция. Светлинният ефект „дифракция” например, е повод да се потърси натрупването на светлинната вълна, при което се получава вторичен образ. Подобен е и случаят с разпространението на звуковата вълна и нейното отражение в правилни или неправилни затворени пространства.
Авторът разчита и на въздействие на базата на физическото напрежение, което подсъзнателно оказва влияние върху емоцията на зрителя. Ползването на физическото напрягане на елементи и баланса между напрягащ и напряган елемент до пълна статика, покой.
Представените работи са изпълнени в повечето случаи в размер, адаптиран за камерна среда и в голямата си част имат проектантски характер. По принцип, в първоначалната идея анализът на композицията и конструктивните принципи са заложени за размери, подходящи за екстериорна среда. Материалите, от които са изпълнени работите също са съобразени с възможността за увеличаване на размерите, като предимно е работено с желязо и стомана, в повечето случаи поцинкована. Част от скулптурите са изработени от неръждаема стомана, като в зависимост от идеята на автора са обработени с акрилни бои.Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама