Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Предстой ІІ-ри”Великден за всеки” под патронажа на Омбудсмана Мая Манолова
  Категория: Национални     16:11 - 18/March/2017Попзвездата Миро, рапърът Криско, фолкдивата Анелия, актрисата от хитовите сериали „Стъклен дом“ и „Откраднат живот“ Деси Бакърджиева, баскетболният треньор Тити Папазов и омбудсманът Мая Манолова заснеха клип на Националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“.

Кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ под патронажа на омбудсмана на Р България Мая Манолова стартира за втора поредна година на 7 март,съобщиха за “Кубер прес” от пресцентърът на Омбудсмана.
След успешната миналогодишна кампания всички дарители и участници, взели присърце каузата, очакват още по-добри резултати.
И тази година правителството отпусна на пенсионерите великденска надбавка от 40 лв. Нея ще получат само възрастните хора, които взимат пенсия под минималния праг от 314 лв. Всички останали ще останат без помощта за празника, дори тези, които надвишават само с 0.01 ст. Това е и целта на благотворителната кампания – да зарадва повече възрастни хора с празничен обяд. Миналата година кампанията успя да събере дарения за 1 милион лева в пари и храни. С парите във вид на ваучери, на стойност 20 лева, 33 000 пенсионери пазаруваха в 5000 обекта в цялата страна. Благодарение дарителите и доброволците, участвали в кампанията, хиляди хора посрещнаха достойно и с усмивка християнския празник Великден.
И тази година набирането на средства продължава. В кампанията се включват и фирмите от хранителния бранш с големи дарения от храни, както и доброволци, които ще приканват клиенти на някои търговските вериги да споделят хранителни продукти с възрастните хора. Лицата на кампанията са Миро, Криско, Анелия, Николина Чакърдъкова, баскетболният треньор Тити Папазов, актьорите Деси Бакърджиева и Тончо Токмакчиев.
Тази година кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК) IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF
Попзвездата Миро, рапърът Криско, фолкдивата Анелия, актрисата от хитовите сериали „Стъклен дом“ и „Откраднат живот“ Деси Бакърджиева, баскетболният треньор Тити Папазов и омбудсманът Мая Манолова заснеха клип на Националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“. Във видеото, лицата на инициативата призовават хората с добри сърца да дарят средства за възрастните хора, така че те да посрещнат по-достойно големия християнски празник. „Звездите“ на „Великден за всеки“ се справиха със задачата за по-малко от 30 минути, което по думите на екипа на БНТ, заснел видеото, е истински рекорд.
Клипът ще се завърти още от следващата седмица по всички телевизии с национално покритие, както и в радиоефира.Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама