Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
В Дупница засвидетелстваха уважението си към делото на Апостола на свободата
  Категория: Скандално     14:02 - 19/February/2017Под съпровода на общинския духов оркестър, около 150 дупничани тръгнаха в траурно шествие от пл.Свобода до паметника на Дякона. То бе организирано от "Патриоти Дупница" и Община Дупница.

"И Природата плаче с този дъжд за Левски"... тези думи на Василка Сумева, накараха около 200-дупничани дошли на паметника на Апостола да потръпнат,съобщи за “Кубер прес”, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница.
Дъждовното време не уплаши мнозина, които засвидетелстваха уважението си към делото на Апостола на свободата. На днешната дата бе отбелязана 144-ата годишнина от обестването на Васил Иванов Кунчев.
Под съпровода на общинския духов оркестър, около 150 дупничани тръгнаха в траурно шествие от пл.Свобода до паметника на Дякона. То бе организирано от "Патриоти Дупница" и Община Дупница.
"Преди 144 години Апостола на свободата увисва на бесилото. От този миг в онзи мразовит ден в покрайнините на София, Левски е безсмъртен в душите и очите на всеки един от нас. Неговата идея, саможертва и дела постигнаха своя резултат. Сега, всеки един от нас може гордо да се наречен свободен българин. На думи всички помним заветите на Левски, но на дела някои ги забравяме. Завети, които всеки ден, всяка минута трябва да помним. Завети, които ще ни съхранят като горд народ с история, с настояще и с бъдеще. Защото „Времето е в нас и ние сме във времето", каза в словото си кметът на Дупница инж.Методи Чимев.
С едноминутно мълчание и падане на колене, дупничани почетоха Васил Левски. В отбелязването на годишнината участваха Мария Манчова, танцов състав "Зора", мъжки хор “Св. Иван Рилски”, вокален състав “АРТ ПОП” и детска вокална група при ОУ “Евлоги Георгиев”. Венци и цветя поднесоха политически партии, организации и граждани.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама