Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
ДЕСНИТЕ В ОБС КЮСТЕНДИЛ ДЕТРОНИРАХА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ
  Категория: Коментари     13:01 - 10/November/2007

Разнородния общински състав на Кюстендил е по подобие на много други в страната. На 12 ноември –понеделник новите общински съветници ще се съберат за откриване на мандата и представяне на новия кмет - научи „Кубер прес”.
Както е известно резултатите от изборите проведени на 28 октомври показаха, че десните детронираха тройната коалиция на местна почва. Загубата на кандидат-кмета на БСП Иван Каракашки показа, че управлението влияе върху всяка една от страните в тристранното правителство. В редиците на съветниците отсъстват бившия кмет д-р Людмил Стоянов и председателя на общинския съвет инж.Кирил Алексов.
Номинирания от БСП кандидат-кмет Иван Каракашки също липсва от екипа на ОБС, на негово място Емилия Васева отново да бъде общински съветник от БСП. В понеделник се очаква с официално откриване новите общински съветници и новоизбранния кмет Петър Паунов, да встъпят в новите си длъжности. В сегашния местен парламент свои представители имат Коалиция„Кюстендил” и БСП – 8 човека, ПП „ГЕРБ” с шестима представители, Коалиця „Обединени за община Кюстендил” ще разполага с 4-ма общински съветници, по двама свои членове в ОБС имат Атака, Коалиция „За моя град”, Коалиция ”Инциатива за Осогово-Кюстендил”, и независимия Никола Манов.
Представянето на Герб /6 човека/ е много по-слабо отколкото се очакваше. Четиримата в ОБС от подкрепилите бившия кмет д-р Людмил Стоянов са доказателство за главоломния спад в доверието на предишния градоначалник. С големи надежди бяха от коалиция ”Всичко за хората”, номинирания Кирил Алексов отпадна от надпреварата още в първи тур.
Ако има напълно доволен от представянето си в местни изобри 2007, това е независимия общински съветник Никола Манов, който събра повече гласове от изявения общински съветник в стария ОБС Ташко Ташев. Теоретично погледанто аритметически е възможно в новия ОБС да бъде сформирано мнозинство което да е в полза на новия кмет адвокат Петър Паунов.
В предизборната кампания нямаше открити критики към шефа на общинската администрация, всички искаха промяна и премахване на статуквото. Преди да се правят прогнози за конфигурацията в местния парламент, трябва да се изчака старта на първото заседание което ще се води от най-стария съветник. В поноделник ще бъде официалната церемония по предаване на кметската власт .

Лидия Велинова

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама