Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Община Дупница влезе във ВиК асоциацията за Кюстендилска област
  Категория: Скандално     20:11 - 20/October/2016Две кочериновски села Фролош и Цървище кандидатстват за членове.

На извънредно заседание на общото събрание на ВиК асоциацията за Кюстендилска област с мнозинство беше взето решение община Дупница са стане член на ВиК асоциацията за Кюстендилска област,това се случва след като на предишното заседание поради липса на кворум гласуването беше отложено,с това се даде старт на процедурата за пълноправното членство на осмата община,обяви председателя на асоциацията,областния управител Виктор Янев,предаде репортер на “Кубер прес”.
Във връзка с приемането на община Дупница представителя на община Кюстендил зам.кмета Росица Плачкова изрази убеденост,че решението община Дупница да влезе в Асоциацията се дължи както на добрата работа на Общински съвет Дупница така и на работата и извършените преговори от областния управител.Тя изрази още надежда,че в скоро време от община Сапарева баня ще осъзнаят ,че единствената възможност за получаването на средства е Асоциацията.
От своя страна областния управител Виктор Янев припомни,че това е държавна политика кота се реализира от трето правителство и поясни,че поради малкото жители отзовали са на срещата в Сапарева баня не са били чути доводите за необходимостта общината да се присъдени към ВиК асоциацията за Кюстендилска област.
По думите важно е това да стане по-скоро, за да не бъдат пропуснати сроковете за включване в разработването на мастер плановете.Затова продължават разговорите с ръководството на община Сапарева баня, решението трябва да се вземе от страна на тамошния Общински съвет.
Областния управител подчерта,че има две наредби за ВИК сектора и общинското ръководство на община Сапарева баня и населението ще усетят санкциите,за липса на пречиствателни станции, недоброто качество на услугите.
Писмено предложение във ВиК асоциацията за Кюстендилска област за присъединяване на кочериновските села Фролош и Цървище,внесе зам.кмета на община Кочериново инж.Аврамов.
Мотивите за искането са,че жителите на населените места ползват питейна вода от водоизточници –наследници на някогашното ТКЗС отпреди 40/45 години с намерението община Кочериново да стане техен собственик.
Кметът на община Дупница Методи Чимев, коментира пред медии,че ако евентуално последния девети член н Асоциацията, община Сапарева баня не се присъдени нищо няма да се случи,затова е с очакване да бъде взето положително решение.
По думите му няма как една община,сама да се пребори с проблема ,защото ресурса е прекалено голям.Той добави,че следи процеса отблизо.Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама