Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Зам.областния управител Чеканска се включи в отбелязването на Деня на Европейското сътрудничество в Дупница
  Категория: Скандално     16:11 - 19/September/2016


Зам.областния управител Чеканска се включи в отбелязването на Деня на Европейското сътрудничество в Дупница.

За пета поредна година празникът за Деня на европейското сътрудничество се проведе в членките на Европейския съюз и техните съседни държави. Целта на инициативата бе да се подчертаят постиженията постигнати чрез сътрудничеството между регионите и страните в Европа,предаде репортер на “Кубер прес”.
страните в Европа,предаде репортер на “Кубер прес”. Тази година, Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Сърбия организира фестивал на кулинарния туризъм под надслов „Яж, пътувай и обичай трансгранично сътрудничество“, който се проведе в парк „Рила“, Дупница. „Барбекю“ зоната на парка, където бе разположен фестивалът, е ремонтирана по проект, изпълнен по Програма ФАР за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия и Черна гора.
„Денят на европейското сътрудничество е един страхотен празник, който се превърна в традиция и дава повече гласност за постигнатите постижения и значимостта на добрия диалог между регионите и страните в Европа“ – каза зам.-областният управител Радослава Чеканска, която лично уважи събитието.
Официални гости на събитието бяха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова, посланикът на Сърбия в България, Негово превъзходителство Владимир Чургус и кметът на Община Дупница Методи Чимев.
Гостите на фестивала се насладиха на безплатно, прясно приготвени деликатеси, типични за трансграничния регион и за двете страни като цяло. Професионалният готвач шеф Пеньо Иванов демонстрира как се приготвят някой от най-вкусните храни, които привличат туристи в трансграничния регион. Представителите на Съвместния секретариат бъха на разположение на специален информационен пункт, където предоставяха информация относно проектите и раздаваха стотици промоционални подаръци.

Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама