Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
63 деца преминаха за първи път вратите на ОУ "Евлоги Георгиев"-Дупница
  Категория: Скандално     14:21 - 15/September/2016


Кмета на Дупница с обръщение към учениците: . Това е денят, в който всички ние, учители, ученици и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина - училището, което е източник на познания, сила и авторитет.

С музикално-поетична програма бе открита новата учебна година в ОУ "Евлоги Георгиев"-Дупница,съобщи за “Кубер прес”, Христо Апостолов пресаташе на община Дупница.
В нея се включиха възпитаници на училището, както и мажоретния състав. Гости на събитието бяха кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев и директорът на Дирекция "Социални дейности" Таня Петрова. Отец Илия отслужи молебен за здраве и късмет през новата година. Директорът на учебното заведение Румяна Гиргинова приветства всички първолаци, ученици, родители и гости, като с гордост обяви, че до края на месеца ще бъде открита сградата за хранене, която е дългогодишна мечта на редица поколения. Кметът на Общината инж.Чимев приветства всички присъстващи.
Мили първокласници, днес Вашите очи греят най-топло, Вашите усмивки са най-щастливи, Вашите сърца туптят най-силно. Днес е първият Ви учебен ден!Запазете тези прекрасни чувства и не позволявайте времето да ги заличи! Нека слънцето на детството да сгрява Вашите класни стаи!
Скъпи ученици, първият учебен ден е много вълнуващ празник за българското училище. Той символизира стремежа на българина към духовност, наука и просвещение. Това е денят, в който всички ние, учители, ученици и родители, се прекланяме пред духовното огнище на българина - училището, което е източник на познания, сила и авторитет.Бъдете здрави, упорити в преследване на мечтите си и уверени в способностите си! Стремете се към знанието, защото то ни стимулира да проправяме своите пътеки в живота", обърна се към младото поколение инж.Чимев.
Той призова родителите и учителите да подкрепяте своите деца и ученици, да им вдъхват увереност и убеждават, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успешни хора.
По традиция, Гиргинова плисна менче пред учениците, като им дари и ключа към знанието. Всички първолаци пък преминаха през голяма 6-ца с пожелание тази оценка да бъде само в бележниците им.
63 деца преминаха за първи път вратите на училището обособени в три паралелки.
За всички първолаци в община Дупница са осигурени подаръци от Общината - тетрадки, скицник, химикали и линийки.Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама