Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Златен медал и четирилистни детелини за певиците от Клуба на инвалида-Кюстендил
  Категория: Национални     14:44 - 9/August/2016


За десети път в пернишкия квартал „Църква” се събраха изпълнители от различни жанрове за републиканския фестивал на хората с увреждания,съобщиха за “Кубер прес” от читалище Асклепион-Кюстендил.
Фолклорната група при основната организация към Съюза на инвалидите в Кюстендил досега не е пропускала нито едно издание на събитието и винаги се е представяла отлично в голямата конкуренция на многобройните участници както от цяла България, така и от другите балкански страни. От осем години ръководител на формацията, която пее под акомпанимента на акордеониста Румен Васев, е Теменужка Терзийска. Именно тя предложи на Управителния съвет на организацията в знак на благодарност към десетте жени от групата за тяхната сърцатост, за таланта и за спечеленото златно отличие на юбилейния фестивал в клуба да бъде организиран другарски обяд.
Това е малък жест от страна на съюзното ръководство за всеотдайния труд на певиците, сподели Т. Терзийска. Организацията за празника бе направена от нея и от другите две дами, ангажирани с каузата да се прави по-разнообразен и по-ведър животът на клубните членове – Валентина Симеонова, председател на УС на Основната организация на СИБ, и Елена Захариева - организатор на областната структура.
Средствата за почерпването бяха дарени от спонсор, пожелал името му да не се афишира, а за хубавото настроение с песни, хора и наздравици се погрижиха всички присъстващи на милото събитие. На всеки от тях председателката Валя подари по една четирилистна детелина за късмет с пожелания за здраве и нови фестивални успехи.Kuber press

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама