Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
113
  Категория: Коментари     14:14 - 30/September/2007

113 СА СФОРМИРАНИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ СЕКЦИИ, ПРЕДСТОЯТ ОРГАНИЗИРАНЕТО НА ТАКИВА ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДЕНИЯ
Към датата 17.09.07. г. в Общинската избирателна комисия са постъпили в регистъра на политическите партии, предизборните коалиции и инциативни комитети, за участие в изборите за кмет на община Кюстендил на 28 октомври тази година 20-заявления, като са регистрирани всички - съобщи за електронното издание „ Кубер-прес” зам.председателя на комисията Александър Тошев.
По искане на представители на коалиция „ Коалиция за Кюстендил”q която се състои от политическа партия, „Политическо движение социалдемократи” и политическа партия „ Комунистическа партия на България”, са поискали да изтеглят регистрацията си, за да променят наименованието на коалицията във „Всичко за хората”. От постъпили 20-заявления - уточни още зам.председателя на Общинската избирателна комися в Кюстендил, политически партии са-13, предизборни коалиции -4, инициативни комитети-3.
За общински съветници до 19.09.07.г. включително в ОИК /общинска избирателна комисия/ са постъпили за регистрация 35 заявления, като на едно от тях представители на предизборна коалиция „Коалиция за Кюстендил”, която пък включва политическа партия, „Политическо движение социалдемократи” и „Комунистическа партия на България”, са поискали заличаване на регистрацията, поради това, че е променено наименованието на коалицията.
Същата коалиция, която веднъж е подала заявление за регистрация, като предизборна коалиция „Коалиция за Кюстендил” в последствие я променят във „Всичко за хората”. За изборите за общински съветници на територията на община Кюстендил са регистрирани 34 политически партии, предизборни коалиции и инциативни комитети. От тях 22 са политически партии, 5-предизборни коалиции и 7 инициативни комитета.
За избора на кметове на населени места до 17.09.07.г. са извършени 36 регистрации на политически партии, изборни коалиции, инциативни комитета, от тюх 14 политически партии, 5 предизборни коалиции и 17 инциативни комитета.
В момента тече регистрацията на кандидатите поименно, посочване и правене на предложения от регистрираните партии, коалиции и инциативни комитети. Предстои посочване персонално на лицата, които те ще номинират за съответния вид избор.
До 19 часа на 27.09.07г. продължава регистрирането. Следва регистрация на застъпниците, на каквито имат право всеки един от кандидатите за кметове и общински съветници, във всяка избирателна комисия. Всеки кандидат-кмет има право само на един застъпник в избирателна секция. Сформираните избирателни секции до момента са 113, предстоят да бъдат организирани секциите за хората с увреждания съвместно с общинската администрация.
Следваща работа на Общинска избирателна комисия е определяне на жребии за начина, по който ще се изготвят бюлетините и тяхното номериране. Първо се тегли жребият на партиите и предизборните коалиции, после на инциативните комитета.
Друга текуща работа свързана с дейността на комисията е контролиране на законността по провеждане на изборите.
Досега не са постъпвали в официален вид жалби и оплаквания. Това, което се разнася в общественото пространство при нас го няма постъпило по официален вид – уточни заместник председателят на комисията Тошeв.
С бюлетините ще се занимае комисията, поемайки тяхното изработване-каза в заключение Тошев.

Лидия Велинова 3

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама