Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
След словесни престрелки между групите в ОБС градския плаж отива на търг с начална тръжна цена- 3 501 000 лева
  Категория: Коментари     20:09 - 31/March/2011

След продължилите близо два часа словесни престрелки между групите в ОБС-Кюстендил, относно предложението за продажба на имот частна общинска собственост- бивишя градски плаж с площ 32103кв.м., се взе решение терена да отиде на търг с начална тръжна цена- 3 501 000 лева, предаде репоетер на “Кубер прес”.
Групата на ГЕРБ гласува против, на БСП въздаржал се, изключение на Йорадн Шишков който каза "да" на търга.Атанас Кирилов от ГЕРБ се обяви потив продажбата, според него 3 501 000 лева са 15 % от годишния,общински, бюджет и с тях може да се изпълнят плануваните приходи от продажба на общинска собственост. Кирилов каза още, че плажа за кюстендилци е емблематично място за отдих. На сесията присъства арх. Атанас Панов представляващ фирмата която изработва проекта, който обясни че дейността им е свръзана със защита интересите на инвеститорите. Целта е да се изгради комплекс близък до нуждите и най -вече да бъде ползвана минералната вода. Преставителя на Елпи-груп каза, че инвеститора ще се ангажира със срокове ако спечелят търга, идеята е възвращаемост на инвестицията. Емил Велинов изрази мнение, че плажа от 20-години е пущиняк свърталище на кучета и нарокмани, според него трябва да се даде възможност на инвестиционното намерение. Емииля Васева от групата на БСП призна, че има политическо решение решение да се гласува против и добави, че БСП не са да няма инвестиции, необходимо е предложението да е поднесено по грамотен начин. Митко Механждийски от “Коалиция за Кюстендил” изрази мнение, че съветнците от БСП не трябва да гласуват по политически а по икономически причини. Съветника каза, че болшинството от хотелите в Кюстендил се продават и допълни, че е важно по време на криза да има инвеститори. Олег Сомилчки заплаши, че не може съветници да си позволяват да дават оценки на преждеговориши и че ако продължават групат на БСП ще напусне заседнието. Йордан Беловодски посъветва колегите си да не се влияят от емоциите, а да вземат решение с което да определят посоката на развитие на региона като Балнеоложки център. Емиилян Ангелов, Иван Мишков, подкрепиха терена да бъде отдаден на търг.
С 18 гласа “ЗА” ОбС задължи кмета да извърши продажбата на недвижимия имот при условията и реда на наредбата за реда и придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, като в тръжните условия да се предвиди задължение за купувача да запази предназняченито на сградите и плувния басейн –предмет на продажба.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама