Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Данъчни служители, инспектори и полицаи без право да бъдат преброители
  Категория: Регионални     11:40 - 9/November/2010

От 10 ноември в продължение на един месец ще бъдат набирани преброители и контрольори за предстоящото през март 2011 година преброяване на населението и жилищния фонд, съобщи за „Кубер прес”, Катя Мирчева директор на ТСБ Кюстендил.
Кандидатите ще трябва да подадат заявление и биографична справка по образец в Общинските преброителни комисии. Документите може да бъдат изтеглени на сайта на Преброяването (www.nsi.bg/census2011), както и от сайтовете на областна и общински администрации в област Кюстендил.Образци на документи се намират и в Общинските преброителни комисии. Попълнените документи се подават в деловодствата на обНа последното заседание на Централната преброителна комисия бяха уточнени критериите, на които трябва да отговарят бъдещите преброители. На първо място те трябва да бъдат комуникативни. Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Не се препоръчва за преброители да се назначават данъчни служители, инспектори и полицаи.
Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават хората от техния преброителен участък.За времето от 10 до 24 март 2011 година всеки преброител ще трябва да преброи средно около 200-250 души и 80 жилища. Заплащането на един преброител е индивидуално и зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради. Заплащането на контрольорите ще бъде подобно, като един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители.
При предстоящото преброяване в Област Кюстендил ще бъдат наети около 1 000 преброители и контрольори.Точният брой по общини ще зависи от броя на контролните райони и преброителни участъци. С одобрените кандидати ще бъдат сключени граждански договори и те ще подпишат специална декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация. В началото на следващата година ще преминат специални обучения.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама