Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
С GPS –система, ОПУ –Кюстендил ще контролира дейностите по поддръжката на пътищата през зимата
  Категория: Регионални     21:47 - 28/October/2010

Предстой подписване на договори с Агенция ”Пътна инфраструктура” от една страна и от друга с Гражданско дружество ”Пътно подържане-2010”, с изпълнители ПП -Кюстендил и ПП -Дупница, съобщи на пресконференция Юлия Божилова директор на ОПУ -Кюстендил.
Областно пътнo управление не разполага с техника но има готовност да упражни контрол над дейността на фирмите извършващи тоздгодишното пътно поддържане на пътната мрежа на територията на областта. По думите на директорката новите договори които ще се сключат в срок от 4 години с фирмите, ще са факт в началото на месец ноември, клаузите ще включват 50 на 50 изпълнение на дейностите, под шапката на консорциум каквото е законовото изискване. Санкциите за неизпълнение на дейностите са драконовски, глобата е размера на средствата които трябва да вземат и още толкова.
За първи път ще заработи GPS система която да ще следи участъците в които се извършват дейности и oт кого. 5 -те поста където ще се ситуират местата за следене са: ОПУ Кюстендил, районната служба в Дупница и в офисите на двете фирми. GPS системата ще помогне за правилното и точно изпълнение на дейностите- кърпене, маркировка и други. Божилова е доволна от избора на фирмите защото познават района и знаят къде са проблемните участъци.
ОПУ има подписани споразумея с 8 общини в областта без кюстендилската, поради липса на републиканска пътна мрежа на нейна територия. Целта е общините ще поддържат пътищата от републиканската пътна мрежа на тяхна територия, ще им бъдат отпуснати средства в размер на 600 лв. за поддръжка на км.- участък и 800 лв. за текущи пътни ремонти.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама