Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Италианеца Каси обеща да лобира пред инвеститори от Италия за бизнес в региона
  Категория: Регионални     18:55 - 28/October/2010

Областният управител Любомир Анчев, Заместник областният управител Даниела Годинова и главният секретар на Област Кюстендил Борислав Георгиев, бяха домакини на работна среща в Областна администрация с делегация на Сдружение „Конфиндустрия България”съобщи за „Кубер прес” Милена Сивкова пресаташе на полицията в Кюстендил.
Посещението на италиански предприемачи е по покана на ръководството на администрацията и проявен интерес от страна на италиански фирми за инвестиции на територията на област Кюстендил. Заместник областният управител представи областта, като подчерта необходимостта от дългосрочен проект за сътрудничество за развитие на икономиката. Федерико Каси, Директор на „Конфиндустрия България” от своя страна гарантира, че ще привлече още италиански фирми да инвестират в Кюстендил и подчерта, че стратегическото разположение на региона и присъствието на такива фирми, може да има важна роля в позиционирането на обувната промишленост за България. Обсъдени бяха възможностите да бъдат разкрити паралелки в професионалните гимназии, които да отговарят на нуждите на работодателите, за да могат младите хора да бъдат ангажирани веднага след завършването.
Любомир Анчев изтъкна важността на срещата и полагането на една добра основа за сътрудничество. Имаме волята и желанието и можем да бъдем добър партньор за една дългосрочна инвестиция, обобщи областният управител и допълни, че областна администрация ще даде на всеки един работодател стратегия за развитие на областта, за да може да бъдат постигнати успехи както в привличането на повече италиански инвеститори, така и в инвестирането и обучението на млади талантливи младежи, за да могат да останат в страната и да я обогатяват със знанията си.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама