Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Блиц–интервю със заместникът на Бойко Борисов, Цветан Цветанов
  Категория: Интервю     8:17 - 12/February/2008

С председателя на ОбС Вася Пешева можем да осъществим по-добра политика на местно ниво

На 11 февруари вечерта на 13 етаж в хотел ”Велбъжд”, Кюстендил, зам.-председателят на ПП “ГЕРБ” Цветан Цветанов проведе среща-разговор със съпартийците си в ОбС. Причина за посещението е и бъдещото подписване на споразумение с общинските съветници Никола Младенов и Йордан Беловодски от "Инциатива за Кюстендил-Осогово". Минути след състоялата се среща Ц. Цветанов даде първото изявление за “Кубер прес”, като отговори на следните въпроси:
-Г-Н Цветанов какъв е поводът за посещението ви в Кюстендил и разговора с общинските съветници от "ГЕРБ"?
-Дойдох в Кюстендил на работно посещение да се срещна с общинските съветници от "ГЕРБ" и областната структура на партията. Темата, която обсъдихме, акцентрира главно върху предизвикателствата, които стоят за решаване пред съветниците. Смятам, че колегите ще проявят по-голяма активност по отношение на местните проблеми, подкрепена с предложения и докладни записки. С присъствието на шефа на ОбС Вася Пешева можем да осъществим по-добра политика в насока подобряване жизнения стандарт на населението.

-Беше ли обект на дискусия въпросът за работа в насока предсрочни парламенатарни избори?
-За нас това е нещо, по което се работи постоянно, и трябва да продължи дотогава, докато стане факт.

-Доволен ли сте от работата на общинските съветници в местния парламент?
-Предстои време, в което ще се доказват, имат потенциал за разгъване. База за подобно становище са чутите мнения и принципната им позиция. Винаги има какво още да се желае и изисква. "ГЕРБ" е партия с повече възможности и потенциал.

-В общественото политическо пространство витае слухът, за партнъорство между "ГЕРБ" и БНД, доколко вярно е това?
-В това няма нищо вярно. Направихме среща на национално ниво в централата в София. Водим политически диалог с представените в парламента политически групи, това не означава, че механично говорим за партниране с всяка политическа формация.

-Наскоро тройната коалиция даде заявка за следващ мандат, как ще коментирате подобна вероятност?
-ДПС и НДСВ са част от бъдещо управление, в т.н. “Либерален алианс”, както вече видяхме. Това, което иска коалицията, управляваща стараната, може да се характеризира по следния начин: “Едно е да искаш, второ и трето да го направиш”. От това, което виждаме в последните три години по време на управлението на БСП, НДСВ и ДПС, е ясно, че нищо добро не ни очаква в бъдеще.
Разговаря Лидия Велинова

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама