Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Според Иван Пипонов от ДСБ, болниците в България трябва да са като тази в Кюстендил
  Категория: Политика     23:10 - 26/April/2010

Болницата в Кюстендил е облицована и санирана отвън, отделенията имат направен основен ремонт с новo качество, сградния фонд е добър, каза на пресконференция Д-р Иван Пипонов областен председател на ДСБ в Кюстендил.
Според него това е трябвало да стане преди години, когато болницата е била в окаяно състояние. Пипонов смята, че има какво още да се желае по отношение на техниката и поясни, че непрекъснато се внедряват нови методи като безкръвни операции, в хирургическото отделение, ортопедията и травматологията където има дейност -безкръвно чупене на камъни. Това повишава качеството на обслужване на населението на региона. Изключение като болницата в Кюстендил потвърждава английското правило, че здравеопазването в България не върви. ДСБ -представителя каза, че след разговори с ръководствата на ДСБ и „Синята коалиция” с новия здравен министър Борисова имало надежда, че реформите в здравеопазването все пак ще се случат.
Въпросът е да има политическо решение и воля тя да стане. От ДСБ се съмняват, че ГЕРБ вървят по линията на реформите в здравната система. Не може да имa защитени болници където няма население, смята Пипонов. България е малка страна и никой не отрича, че трябва да имa малко болници които да бъдат като в тази в Кюстендил, подчерта той.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама