Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Зам.МОСВ министър иска до 25 май място за позициониране на Регионалния център за отпадъци
  Категория: Регионални     19:39 - 21/April/2010

На 20 април във вторник зам.МОСВ министър Евдогия Манева се срещна с ГЕРБ депутатите Валентин Микев, Емил Гущеров, областния управител на Кюстендил Любомир Анчев, част от общинските кметове в региона, представители на общините Симитли и Благоевград за да обсъдят сроковете, финансирането и мястото на Регионалния център за управление на отпадъци, за който се говори от 10 години, съобщи пред медии Любомир Анчев областен управител на област Кюстендил.
По време на разговорите е бил разискван въпроса по отношение на прединвестиционното проучване на терена върху който ще се изгражда депото. ЕК е проверила проучването на предишната консултантска фирма и не го е приела. Налага се да бъде изготвена друга обосновка на мястото за разполагане на депото и предложение за алтернатива на сегашното. Новата консултантска фирма ще получи 3 варианта заложени преди проучването. Присъстващите на срещата са се обединили около това, че сроковете за депото са малки. Според Анчев е на лице воля от страна на новата фирма да се справи с прединвестиционното проучване.
Манева е дала срок до 25 май да й бъде представено предложението къде ще се изгражда регионалния център. След като общините получат материалите от фирмата до 7 дни, ще има уточняване на пропуските. В началото на месец юни в МОСВ е предвидена последваща среща във почти същия формат от 20 април, на която ще има яснота относно мястото на депото. Позиционираенто на депото ще е съобразено от гледна точка на транспортните разходи.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама