Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
ГЕРБ депутатите и областния управител нямат принос ИСПА –проекта отново да тръгне
  Категория: Политика     21:20 - 19/April/2010

Работата по проекта ИСПА е спряна, в тази връзка с изумление чух как депутатите от ГЕРБ и местните представители на управляващите си преписват заслуги за проекта, каза пред медии Мая Манолова депутат от КБ.
Не искам да припомням, че проекта беше спечелен при предишни кметски администрации, предишното управление направи всичко възможно да бъде приключена процедурата, да се сключат договорите за изпълнение, поясни тя. Това което направиха ГЕРБ представителите през последните месеци от октомври до април е така движат нещата, че да се събуди подозрение, че фирмите вършат нарушения отклонявайки се от проекта, допълни Манолова. Според нея след като са създали проблемите ГЕБерите докарали нещата дотам да бъде спряно финансирането, за да се появят като спасители на проекта. Депутатката каза, че има няколко души с принос проекта да продължи, сред тях не са ГЕРБ народните представители и областния управител. На последните им публични изяви в града те продължили да създават внушение, че проекта не се изпълнява по процедура и законния начин, че има нарушения които ще доведат до спирането на ИСПА- та, смята още депутатката.
Като безотговорно отношение определи тя поведението на ГЕРБ представителите добавяйки, че най-малкото ако не искат да си признаят какво са свършил по антипроекта, да не си преписват чужди заслуги. Манолова каза, че новия министър по еврофондовете Томислав Дончев е помогнал, благодарение на намесата му фирмите в края на миналата седмица са получили макар и минимално финансиране. Депутатката изрази надежда проекта да свърши в срок –края на годината, защото след тази дата няма да има финансиране по ИСПА. Тя апелира към представителите на управляващите на местно ниво: ”По внимателно когато става въпрос за европейски пари по европроекти, защото със създаването на внушения, че има нарушения може наистина да доведе до спирането на финансирането, което ще е абсолютно неоснователно и от което ще страдат кюстендилци”.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама