Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Войводите от Кюстендил в акция за подписката ”Не на Турция в ЕС”
  Категория: Политика     20:52 - 16/April/2010

Членове на ВМРО -Дружество „Тодор Александров” - Кюстендил се събраха на извънредна среща в „Синята зала” на читалище ”Братство” по повод предстоящия старт на кампанията тръгваща от 18 април в 12 ч. за събиране на подписи за предизвикване на референдум под наслов „Не на Турция в ЕС”, предаде репортер на „Кубер прес”.
Председателя на организацията Валери Ненов информира присъстващите 20-ина човека, че диплянки и коли са изпратени в общините Дупница, Бобошево, Бобов дол, Трекляно, Невестино и селата. Бяха огласени част от мотивите за искания референдум с акцента, че в Турция живеят 70 млн. мюсюлмани в България 7 млн. души. ЕС се гради и основава на християнски ценности, затова Андолската държава няма място в еврообщността. В Турция със закон са забранени черковните камбани, продажни БГ- политици искат да вкарат Турция в Европа, която по географски причини също не би могла да е в ЕС. Ненов показа писмото на кмета Паунов с което се разрешава участие в инициативата на ВМРО.
Местата където ще бъдат разположени масите за събиране на подписи са: площад ”Първи май”, площад ”Велбъжд”, кварталите „Герана”, „Румена Войвода”, „Запад” както и района на магазин Фантастико. За целта организаторите са приготвили за участниците в подписката диплянки с мотивите за Референдума.
200 хиляди е нужния минимум подписи за да може подписката да бъде внесена в НС за насрочване на референдум. Ако се съберат повече от 500 000 подписа политиците са длъжни да насрочат допитването без обсъждане в пленарна зала.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама