Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Първи случаи на Морбили се появиха в Кюстендил и Рила
  Категория: Регионални     22:29 - 6/April/2010

В Кюстендилска област са регистрирани случаи на остри инфекциозни заболявания, на Ентероколит са -10 в Дупница-5,Крайници-1,Сапарева баня-1,Слатино-1,Вуково-1,Лозно-1,съобщи за електронното издание Елена Андонова експерт в РИОКОЗ Кюстендил.
С Дизентерия е 1 в Дупница, трима имат Ламблиоза вКюстендил-2 и в Бобов дол-1. 22 хванаха Морбили- от които в Дупница-18,Кюстендил-3 и 1Рила. С Варицела е 1 в Червен брег, със Скарлатина има един в Ябълково. В Дупница са регистрирани двама с Туберкулоза и един с Хрон. Вир. Хепатит С1.
Регистрирани са първи случаи на морбили в Кюстендил и Рила. С извънредна имунизация срещу морбили през изтеклата седмица са обхванати 236 лица от 13 месеца до 20 години от рисковите групи. От началото на имунизационната кампания са обхванати 2808 лица.
Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания е 71,35%00. През изтеклия период са извършени 137 проверки, 23 епидемиологични проучвания, оказана организационно-методична помощ – 20, контрол върху дезинфекция и стерилизация и контрол с паразитологични изследвания на външната среда-620, връчени са 7 предписания.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама