Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Според Мая Манолова с новия НПК делата в Страсбург ще се увеличат, ще има купища отменени производства
  Категория: Политика     9:05 - 30/March/2010

41-вото Народно събрание се превръща в 41-во РПУ, така на пресконференция Мая Манолова депутат от КБ изрази недоволството си от приетите от мнозинството поправки в Наказателно-процесуалния кодекс, предвиждат едно лице може да бъде осъдено само със събрани данни от СРС-та или от таен свидетел, предаде репортер на „Кубер прес”.
По предложение на кюстендилската народна представителка от БСП запасния защитник стана резервен. Чрез новия наказателен кодекс на обвиняемият ще му бъде налаган защитник на когото няма да има доверие, поясни Манолова.След гласуваните поправки България ще плаща делата в Страсбург които ще се увеличат, ще има купища отменени производства. „България постепенно се превръща в полицейска държава", коментира Манолова.
По думите й не е редно данни от СРС да се използват като доказателства. Новия Наказателно процесуален кодекс е решителна стъпка към превръщането на държавата ни в полицейска, каза още тя и уточни,че така е закрит органа контролиращ СРС-та. Функцията бе предоставена на 5- ма депутати, които трябва да контролират 12 000 разузнавателни средства. Новия НПК превръща повечето престъпления в тежки Мая Манолова ес надява Президентът Първанов да върне текстовете на НПК, в противен случай от ПГ на червените депутати ще сезират Конституционния съд.

Кубер прес

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама