Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Англичанин подобри рекорда за безсъние
  Категория: Любопитно     23:06 - 12/October/2007

Жител на окръг Корнуол на югозапад в Англия победи световния рекорд по непрекъснато бодърстване, съобщи BBC News. Той издържа без сън 11 дни и 11 нощи. Както заяви 42- годишният Тони Райт, той се е решил на експеримента, за да разбере как реагира човешкият организъм на липсата на сън. По неговите думи, дясното и лявото полукълбо на мозъка имат нужда от различно количество сън и, натоварвайки ги поред, може да се намираш в тонус достатъчно дълго време.
Предишният рекорд е записан в Книгата на Гинес през 1964 година, когато американецът Ренди Гарднър издържа без сън 264 часа. След това представителите на Гинес заявиха, че повече няма да регистрират опити за подобряване на този рекорд, тъй като те биха представлявали заплаха за човешкото здраве.
Райт, обаче, твърди, че се чувства добре, макар и да е много изморен. В хода на експеримента той се е борил със съня, като играл на билярд и зареждал своя он-лайн дневник. Освен това, диета от сурови продукти му е помогнала да се справи с умората. Най-тежката част от експеримента, според него, е бил фактът, че се е наложило цялото това време да прекара в едно помещение, където е бил наблюдаван чрез камери денонощно.

Източник: bgfactor.org

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама