Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Соволяно се обзаведе с кошчета за боклук, до месец в селото монтират видеокамери
  Категория: Новини     12:49 - 18/June/2024

Кметът на Кметство Соволяно,Пламен Илиев: Имам намерение другия месец да монитираме12 видоекамери, очаквам така да се гарантира по-голяма сигурност  на хората.                  Кметовете на села в община Кюстендил разполагат със свой бюджет, определян според броя жители,по-многобройните населени места ще получават  по 6 000 лв. годишно, а по-малките - 3 000 лв.,решението за финансирането е в сила след решение на Общинския съвет, кметът на Кметство Соволяно,Пламен Илиев вече има яснота за какво ще бъдат изразходвани средствата, на първо време са закупени кошчета за боклук, това потвърди пред „Кубер прес”, кметът на Кметство Соволяно,Пламен Илиев. Осемте ново закупени кошчета всяко от което струва 66,45 лева са монтирани в или около центърът на населеното място.

„Досега в Соволяно нямаше кошчета за боклук, дано новата придобивка –кошчетата пората ги пазят за да може по-дълго да се възползват от тях.Сега сезона  е такъв,че хората по-често седят навън и при необходимост да има къде да изхвърлят боклука. Имам намерение другия месец да монитираме12 видоекамери, очаквам така да се гарантира по-голяма сигурност  на хората.” обобщи кметът на Кметство Соволяно,Пламен Илиев.


Припомняме, че за пръв селата имат свой бюджет, с който кметовете ще разполагат за текущи разходи. Разплащането ще става със служебен аванс. След това ще се представя документ за какво са изхарчени парите. Досега за всичко кметовете пишеха докладна и финансово искане. И чакаха одобрение.


 


 

 

 

Kuber press

>

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама