Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Кмета Атанасов:Над 150 търговци и над 50 производители,са заявили участие в „Празник на черешата”-2024
  Категория: Новини     18:49 - 14/June/2024

На пресконференция кмета Атанасов с покана за участие към гражданите и гостите на Кюстендил за участие в „Празник на черешата-2024” ,анонсира тазгодишното издание събитието, което ще се проведе дните в 28-29-30 юни, организатори са Община Кюстендил и Институт по земеделие Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.

„Тази година Празникът на черешата ще бъде доста интересен,бих казал живописен,защото има няколко промени които  най-малките –с доста занимания за деца.В резюме мога да обявя ,че над 150 са търговците заявили участие и над 50 производители,тази година се дава приоритет на местните производители, за да сме сигурни-че това което се предлага е качествено.На месните производители ще бъдат отредени най-добрите места за продажба.Всеки един производител се проверява чрез Областна Дирекция „Земеделие”, дали е производители на череши.” каза кмета Атанасов.

Официалното откриване на Празник на черешата е в петък, 28 юни в 19:00 ч.
Тогава започва и голямата сладоледена изненада- ще се вихри Галактическа Нитро лаборатория с Шеф сладкари Ради Стамболов и Борислав Екзархов. Заедно с кмета инж. Атанасов ще приготвят над 1 500 сладоледа с течен азот, който ще бъде раздаден на присъстващите. Една от съставките на сладоледа е черешов сироп, приготвен от вкусния кюстендилски плод.
В 21:00 ч. е началото на концерта на група „АКАГА“ с участието на Кристиян Янкулов и Биляна Добрева.
А на 29 юни, събота в 21:00 ч. - Концерт на МИРО с участието на Дивна.
Тези 3 дни в Кюстендил ще е цветно, вкусно, леко носталгично и много емоционално.
Затова ще подредим уютна и прохладна Cherry Chill Zone, която ви очаква с хамаци, студена лимонада и много черешови изкушения. В парка пред Майстора, кюстендилското слънце ще гали най- леко, там ще и мястото за една специална арт- изненада от Евгени Серафимов.
Само на крачка от това място за релакс, Алея на занаятите ще представи красотата и майсторството на типичните за района занаяти, а Живите места в Кюстендилско ще излязат от своите тихи кътчета, за да пленят жителите и гостите на града със своите съкровища.
Предвидени са и безплатни туристически обиколки в град Кюстендил, от 14:00 часа на английски и от 16:00 часа на български език.


 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама