Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Община Кюстендил тръгва с асфалтиране на улици и паркинги
  Категория: Новини     14:17 - 13/June/2024

2 511 910 лв. от осигурените средства са предвидени за основен ремонт на улици, подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране, както и за нови тротоари.
700 000 лв. са предвидени за асфалтиране и изкърпване на пътни участъци.                                  На пресконференция кмета Атанасов информира за дейностите по асфалтиране и кърпене на дупки в Кюстендил, като уточни, че от днес 13 юни започва изкърване на дупки с  големина  до 1,5 кв. м.,за което са осигурени 96 000 лв. в бюджета на Община Кюстендил, предаде репортер на „Кубер прес”.За изкърпването на улиците се работи от кръговото при Фантастико до КАТ и в двете посоки,добави той.

„През тази година сме предвидили средства за основен ремонт улици, подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране.Община Кюстендил инвестира близо 4 милиона и половина лева за ремонти на пътната инфраструктура в общината. В тази сума са включени 1 016 000 лв. за „Изграждане на канализационна мрежа от „Околовръстен път“ Кюстендил по ул. „Спартак“ и по ул. „Македония“ до ул. “Лисец“, който проект приключва до 10 дни и предстои асфалтиране.
2 511 910 лв. от осигурените средства са предвидени за основен ремонт на улици, подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране, както и за нови тротоари.
700 000 лв. са предвидени за асфалтиране и изкърпване на пътни участъци.
„Смятам, че за бюджета на Община Кюстендил финансовият ресурс, който е заделен не е никак малък“, поясни  кмета  Атанасов.
Приоритетно се работи по туристическата инфраструктура, основно в местността „Хисарлъка“, централната градска част, като и ремонти на улици в кварталите. Осигурени са и средства за селата Слокощица и Лозно.
По думите му внимание на кварталите не е обръщано от много години.

„Обръщаме внимание на кварталите „Бузлуджа”, „Герена“, „Запад“,където ще бъдат асфалтиране паркинги ползвани от много хора.”обобщи градоначалникът.

 

 

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама