Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Kметът на Кюстендил Огнян Атанасов връчи награди за признателност към просветители!
  Категория: Новини     9:00 - 25/May/2024

За първа година Община Кюстендил връчва награди за принос в сферата на културата.
Номинациите за изявени личности, със значим принос в развитието на местната, регионална и национална култура бяха направени от директорите на културните институти по покана на кмета инж. Атанасов, съобщава социалната страница на Община Кюстендил,предаде репортер на „Кубер прес”. Девет доказани професионалисти, дали своя принос в различни сфери на културата бяха номинирани, а двама от тях бяха отличени и получиха почетния плакет на Община Кюстендил.
Кметът Атанасов благодари за всеотдайния им труд и подчерта , че те са хората, които възпитават, обучават и насочват нашите деца, което е най- важната и отговорна мисия в нашето общество.
Арх. Юлий Фърков бе посмъртно отличен с Награда на община Кюстендил за принос в сферата на културата 2024 г.
От името на семейството му наградата получи главният архитект на Община Кюстендил Теодор Илиев.
”Благодаря за тази награда от името на семейството му и за уважението и високата оценка, която тя символизира за живота и труда на арх. Фърков. Надявам се неговата страст и любов за Кюстендил да е докоснала сърцето на всеки, който го познаваше и работеше с него, за да продължим мисията му за развитие на нашия град като културен и туристически център“, заяви арх. Илиев.
Наградата на община Кюстендил за принос в сферата на културата за 2024 получи Проф. Валентин Господинов.
Удостоени с Номинация за принос в сферата на културата бяха още:
Доц. д-р Ангел Симеонов Джонев
Мирослава Божидарова Таскова
Димитър Георгиев Божилов
Михаил Георгиев Калдъръмов
Виолета Йорданова Атанасова
Евгени Симеонов Серафимов
Галинка Дамянова Симеонова
Кметът Атанасов награди и отличени педагози в сферата на образованието на база мотивирани предложения от директорите на кюстендилските училища и детски градини.
В категория „Учител в предучилищно образование“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличават:
Виолета Димитрова- ДГ „Славейче“, Надя Николова- ДГ „Еделвайс“ и Силвия Николова- Атова- ДГ „Първи юни“
В категория „Учител в начален етап, ЦПЛР-ОДК“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличават:
Галина Гикова-Александрова- Шесто ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, Елка Пенкова- НУ „Св. Климент Охридски“, Любка Радкова- ЦПЛР-ОДК и Ренета Михалкова ОУ „Св.св. Кирил и Методий“.
В категория „Учител в прогимназиален етап“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличава Снежинка Тодорова- ОУ „ Св.св. Кирил и Методий“
В категория „Учител в гимназиален етап“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил са отличени:
Албена Джонева- ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, Борислав Гошев- ПГИМ „Йордан Захариев“, Диляна Боева- ПГИМ „Йордан Захариев“ и Донка Стоянова- ЕГ „Д-р Петър Берон“
”Млад учител на годината“
В Категория :“Млад учител в предучилищното образование“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличават:
Ралица Андонова- Христова – ДГ Слънце
В Категория: “Млад учител в начален етап, ЦПЛР- ОДК“ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличават:
Васил Василев- НУ Св.Климент Охридски“
В Категория: “Млад учител в гимназиален етап “ за постигнати високи резултати, творческа активност и издигане авторитета на образованието в Община Кюстендил се отличават:
Миглена Цекина- ПМГ „Проф. Емануил Иванов“,
Директорът на ОУ “Паисий Хилендарски“ Здравка Тасева е Директор на годината за област Кюстендил.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама