Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Дъжда в Соволяно причини бедствие-падна каменна зидария на главният път, водата откъсна водопровод
  Категория: Новини     10:10 - 21/May/2024

Дъждовете в кюстендилското село Соволяно причиниха  бедствие, на главният път  до международния при моста на река Бистрица падна каменна зидария, това потвърди пред”Кубер прес”, Пламен Илиев кмет на Кметство Соволяно.

„ Премахнахме каменна зидария,получи се задръстване на отводнителна шахта на главният път и водата стигна- 50 см. Отводнихме и това, и най- накрая в река Егълница водата откъсна водопровод при стопанския двор на един квартал.Към 17,30 жителите в този квартал вече имаха вода. В дейностите по справяне с това малко бедствие се включи работникът към кметството, при проблемът с водата и справянето с него участва кметският наместник на Ломница, Кирил Георгиев  които живее в Соволяно.Все още чакаме напълно да се отече водата”обясни кметът на Кметство Соволяно Пламен Илиев.


По думите на кмета Пламен Илиев, обществената поръчка за подмяна на водопроводната мрежа от напорния резервоар е минала, предстоят ремонтните дейности.Той припомни,че след осемгодишно чакане жителите на населеното място  са на  път да сложат край на водния режим. В продължение години се търсят начини за подмяната на стария водопровод който е в експлоатация от 1934 година.

Припомняме,че  е има одобрено финансиране в размер на  4 471 800 лева,за реализирането на проект за подмяна на водопроводната мрежа от напорния резервоар. Проектът е включен в одобрения списък с предложения на Община Кюстендил, залегнал за финансиране от Държавния бюджет.

 

Kuber press

>

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама