Рубрики
Партньори
First slide
Second slide
Third slide
Община Кюстендил проведе среща с ОДМВР за охраната по време на черешова кампания
  Категория: Новини     18:56 - 20/May/2024

Кмета Атанасов: Официално кампанията стартира на1 ви юни.  Череши ще се берат във времето  между 7:00 и 20:00 ч., изкупуването на продукцията ще става  9.00 и 22.00ч.-както ще бъде упоменато в заповедта която ще бъде издадена на база днешната среща.

 

В кабинета на кмета на Община Кюстендил Огнян Атанасов се проведе  среща с представители на ОД на МВР Кюстендил относно стартирането на традиционната акция по охрана на черешовите масиви,както и изкупуването и прибирането на продукцията - на пресконференция градоначалникът и  Даниел Мазнев от ОДМВР Кюстендил обявиха акценти от разговорите, предаде репортер на „Кубер прес”.

„Тази година благодарение на служителите на РУ Кюстендил и ОДМВР Кюстендил кампанията отново ще бъде охранявана с входни и изходни постове, каквато е практиката от предишни години.Благодаря на органите на полицията за съдействиетоq които отново ще гарантират опазване на селскостопанската продукция и обезпечаване на сигурността.Официално кампанията стартира на1 ви юни.  Череши ще се берат във времето  между 7:00 и 20:00 ч., изкупуването на продукцията ще става  9.00 и 22.00ч.-както ще бъде упоменато в заповедта която ще бъде издадена на база днешната среща”, обясни кмета Атанасов.

Началникът на сектор „Опазване на обществения ред“ към ОД на МВР Кюстендил Даниел Мазнев поясни, че ще бъде проведена  специализирана полицейска операция, утвърдена от Министъра на вътрешните работи и Главния секретар с придадени сили от дирекция „Жандармерия“ и Гранична полиция и служители на областната дирекция.

По думите му, практиката за охраняване на черешовите масиви по време на изкупната кампания е утвърдена след тежко криминално престъпление от 2009 година.Според него резултатите показват,че този начин на охрана  е добър и ефективен.

Началникът на сектор „Опазване на обществения ред“ към ОД на МВР Кюстендил Даниел Мазнев добави, че тенденцията е по време на черешови кампании да няма сериозни инциденти, за миналата година са образувани пет досъдебни производства,които не са за кражби-по скоро са за унищожаване и повреждане на дървета.

„КПП та основно ще са там където се изкупува продукцията ,където има по-голяма натовареност по време на кампанията.Пунктовете  ще бъдат разположени горе долу на местата както миналата година.Засега няма подадени заявления за разкриване на пунктове в частни, уреголирани, поземлени имота.Ще се изисква отново документи за произход на черешите ,за по-големите производители ще е по строго заради Наредба -5 на НАП,на местно ниво за по-малките –ще се търси също документ удостоверяващ произхода на черешите на пунктовете,ще се търсят и бележки от кметове на населени места основно на хора които берат череши от дворовете.Берачи отново се очакват от други места, най-много такива има в Таваличево.” обобщи кмета Атанасов.
  

Kuber press

>

       Назад кън всички новини

Времето
Анкета

Ще се справите ли с високите цени на горивата!


Да
Не
Не знам
Ще опитам
Невъзможно

Реклама